nieuws

Westduin kan palen slaan

Horeca

Na jaren van procedures en bezwaarschriften kan hotel Golden Tulip Westduin in Koudekerke dan eindelijk uitbreiden. Op 12 december gaat de eerste van 132 heipalen de grond in voor de nieuwbouw van een vleugel met 23 luxe kamers en negen zalen. Golden Tulip Westduin wordt ‘het grootste privé geëxploiteerde’ viersterrenhotel in Zeeland, zo laat de directie trots weten.

De bouw van de nieuwe vleugel heeft door procedures en bezwaarschriften bijna twee jaar vertraging opgelopen. In totaal is de directie van het hotel (bestaande uit de broers Eef en Jules Izeboud en hun vader Eef sr) zeven jaar bezig geweest om hun plannen er bij de instanties door te krijgen.

Na ingrijpende wijziging van de oorspronkelijke plannen ging de gemeente Veere akkoord met de nieuwbouw. Provinciale Staten van Zeeland ging ook akkoord, ondanks protest van de Rijksinspectie voor Ruimtelijke Ordening. Op grond van dat protest had de toenmalige Minister van Milieu Pronk nog de mogelijkheid om bezwaar aan te tekenen. Dat deed hij, maar een dag te laat. Daarmee was de kous nog niet af; het ministerie was nog in de gelegenheid bezwaar te maken tegen het verlenen van de bouwvergunning door de gemeente Veere. Dat bezwaar kwam er uiteindelijk niet.

De eerste paal voor de uitbreiding van Westduin wordt geslagen door Hans Kennedie, chief executive officer golden Tulip Hotels Inns & Resorts.

Reageer op dit artikel