nieuws

Festival gaat niet door wegens reclameverbod

Horeca

Het Drum Rhythm Festival gaat volgend jaar niet door. Organisator Mojo heeft geen nieuwe hoofdsponsor kunnen vinden, zo maakte hij dinsdag bekend. Sponsor Drum trok zich eerder gedwongen terug, omdat tabaksfabrikanten door de nieuwe tabakswet geen muziekevenementen meer mogen sponsoren.

‘Dit is een dramatisch gevolg van de nieuwe wetgeving’, aldus directeur T. van den Hoek van Mojo. Het bedrijf probeert voor 2004 nog wel een hoofdsponsor te vinden. ‘We hebben in ieder geval nog hoop dat er zich een goede partij meldt. Misschien kan de overheid de helpende hand toesteken. Ze verdienen tenslotte aan tabaksaccijnzen.’

Drum Rhythm werd dit voorjaar voor de elfde keer gehouden. Het festival trok in mei ongeveer 12000 bezoekers.

Reageer op dit artikel