Hooters betekent stromende tapkranen, gefrituurde kippenvleugels, oer-Amerikaanse muziek van John Fogerty en vooral veel schaars geklede serveersters. En dat in het overwegend conservatieve China. De komst van Hooters wordt dan ook gezien als een mijlpaal in de Chinese horeca. Nog nooit opende een zo’n gewaagd concept zijn deuren in het grote land.
‘Inwoners van Shanghai verdienen het om plezier te maken in horecazaken met goede service’, aldus Cameron Jiang, de manager van Hooters in Shanghai. De serveersters in Hooters Shanghai zijn voornamelijk Chinese studenten en spreken allen Engels. Maar niet alleen toeristen zullen de zaak bezoeken, ook nieuwsgierige Chinezen zullen een kijkje nemen in het restaurant.
Wanneer de vestiging in de badplaats Shanghai aanslaat, is de kans groot dat Hooters binnen afzienbare tijd nog eens zeven vestigingen opent. Andere ketens gingen Hooters voor in China. Zo beschikt Kentucky Fried Chicken inmiddels over duizend vestigingen en staat de tellen van McDonald’s op 567.
Sinds de opening van de eerste vestiging van Hooters in Florida in 1983, telt het bedrijf nu 375 vestigingen verdeeld over vele landen. Het bedrijf overleefde in eigen land al enkele rechtszaken, aangespannen door tegenstanders van het spraakmakende horecaconcept. Vooral de kledij van serveersters deed veel stof opwaaien in diverse rechtszalen.