Ries Verburgt als chef-kok terug op Kasteel Montfoort

Ries Verburgt als chef-kok terug op Kasteel Montfoort
Robin van der Straten en chef-kok Ries Verburgt. Foto-credites: Foto: (c) Kasteel Montfoort, Nathalie van der Straten.

Kasteel Montfoort heeft Ries Verburgt aangetrokken als nieuwe chef-kok. Met zijn komst gaat het kasteel vanaf 8 januari 2026 na lange tijd ook weer open als à la carte restaurant.

Ries Verburgt was van 2004 tot 2020 hij eigenaar en chef van Restaurant De Schans, dat werd bekroond met de Bib Gourmand van Michelin. Ook won Restaurant De Schans in 2016 de  Keltum Restaurantprijs van Euro-Toques. De vereniging kiest ieder jaar uit hun leden het beste restaurant van dat jaar. De winnaar wordt gekozen door een deskundige jury, samengesteld uit het bestuur van Euro-Toques.

Voor 2004 werkte Ries ook als chef in de keuken van Kasteel Montfoort, onder drie verschillende eigenaren. Hij is blij met deze stap: 'Toen ik onlangs in de krant las dat er een nieuwe, enthousiaste eigenaar was, bedacht ik dat ik mijn culinaire carrière wil afsluiten op deze voor mij vertrouwde plek. We gaan alles weer ambachtelijk maken, met alleen maar verse producten.'

Eigenaar Robin van der Straten vult aan: 'Je kunt ons restaurant zien als de gezelligste woonkamer van Montfoort, waar je geweldig kunt eten. Dat gevoel willen we er graag inbrengen: ambachtelijke kwaliteit in gemoedelijke sfeer.' 

In aanloop naar de chefswissel kunnen gasten van 8 tot en met 31 januari 2026 genieten van welkomstmenu, met onder meer een drieluik van tonijn, de beroemde ri(e)sotto van bospaddestoelen en een surf en turf gerecht.

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.