nieuws

Dessertprijs voor Restaurant Latour

Horeca

Restaurant Latour in Noordwijk aan Zee heeft de eerste Roussillon Dessert Trophée gewonnen. Het restaurant van Grand Hotel Huis ter Duin won in de finale van de dessertwedstrijd tijdens de culinaire consumentenbeurs Eten & Genieten. De hazelnootmousse in het glaasje in combinatie met de Muscat de Rivesaltes van Jos van Rossenberg en Eduard van der Toolen van Latour gaf de doorslag.

Naast de hazelnootmousse maakte het winnende duo een vijgencompote, een amandelbiscuit en mascarpone roomijs met koffieschuim. Als prijs krijgen Van Rossenberg en Van der Toolen een reis aangeboden naar Roussillon en een patisseriestage bij de Franse kampioen patisserie Franck Séguret in Clos de Lys.

Tweede werd restaurant De Gouvenante in Leiden, derde het bedrijfsrestaurant van Unilever in Rotterdam. De jury van de wedstrijd bestond uit journalist Onno Kleyn, tv-kok Alain Caron, SVH Meesterkok Angélique Schmeinck en sommelier Remon van de Kerkhof.

De Roussillon Dessert Trophée werd dit jaar voor het eerst gehouden. De organisatie was in handen van het Comité Roussillon Nederland. Deelnemers werden bij de wedstrijd uitgedaagd desserts te maken in combinatie met een Muscat de Rivesaltes 2003. De organisatie meldt dat de wedstrijd volgend jaar weer plaatsvindt.

Reageer op dit artikel