nieuws

VVV’s in Flevoland failliet

Horeca

De regionale VVV-groep in Flevoland is failliet. Dat heeft bewindvoerder F. Schop uit Almere donderdag bekendgemaakt. Hij zag geen financiële toekomst meer voor de organisatie die 600.000 tot 700.000 euro in het rood staat.

Voor het voltallige personeel is ontslag aangevraagd. Het gaat om 35 mensen. De Flevolandse VVV-groep bestond uit drie onderdelen. De eerste taak bestaat uit acht lokale VVV-winkels en het regiokantoor in Lelystad. Die zijn inmiddels gesloten. De andere poten waren het Flevolands Bureau voor Toerisme, voor promotiewerkzaamheden, en een groep die zich bezighield met de uitvoering van door Europa gefinancierde projecten.

In 2003 verklaarde de rechtbank in Leeuwarden het Noord-Nederlands Bureau voor Toerisme in Drachten failliet. Het bureau was in grote financiële problemen gekomen, mede door een ondeugdelijke financiële administratie. Het toeristenbureau kwam tot stand door een fusie van de provinciale VVV’s van Groningen, Friesland en Drenthe.

Reageer op dit artikel