nieuws

Google kritisch over winkels Nederland

Horeca

AMSTERDAM – Nederlandse winkelbedrijven doen het niet goed op internet en laten daarmee omzet liggen. Daarmee zetten ze bovendien de deur open voor buitenlandse concurrenten die via het web marktaandeel kunnen veroveren.

Google kritisch over winkels Nederland

Dat zegt Dennis Woodside van Google Nederland in een artikel in dagblad Het Parool. ‘Als de grote winkelketens internet niet serieus nemen, dan zullen bedrijven uit de rest van Europa hierheen komen om ze via internet te beconcurreren. Dat geldt ook voor kleine Nederlandse ondernemers, die dan een deel van de markt voor zich opeisen.’

Zijn collega Marc Duijndam wijst op Blokker en Media Markt (hoewel dat een Duits bedrijf is) als voorbeeld van ondernemingen die wel groot zijn in winkels, maar op internet niets voorstellen. ‘Ze zijn blij met hun huis-aan-huis folders en hun traditionele winkels’, zegt hij. Op internet is louter een eenvoudige internetpagina te vinden waar klanten geen prijzen kunnen vergelijken, laat staan producten kopen.