Horecagasten moeten contactgegevens achterlaten bij binnenkomst

Horecagasten moeten contactgegevens achterlaten bij binnenkomst

Bezoekers van horecagelegenheden moeten voortaan hun naam en contactgegevens opgeven als ze binnenkomen. Dat heeft premier Rutte gezegd tijdens de persconferentie over het coronabeleid op 6 augustus.

Zo kan er makkelijker bron- en contactonderzoek worden gedaan als er toch een uitbraak is. In andere landen, zoals Duitsland en Italië, is dat al de regel.

Het achterlaten van gegevens gebeurt op basis van vrijwilligheid in verband met de wet op privacy, maar het kabinet gaat ervan uit dat mensen zullen meewerken, om een nieuwe lockdown te voorkomen.

In restaurants, cafés en op terrassen zijn echt alleen nog zitplaatsen toegestaan. Als er in de horeca, musea of pretparken een uitbraak van corona is, kunnen die zaken voor maximaal twee weken gesloten worden. Reserveren en een gezondheidscheck voor zowel binnen als buiten is ook weer verplicht. Dit was voorheen (na de versoepelingen op 1 juli) eerst alleen verplicht bij meer dan 100 gasten binnen en meer dan 250 gasten buiten.

Het kabinet wil de teugels aanhalen, omdat het aantal besmettingen de laatste tijd oploopt.

Bekijk deze collectie

Terras

Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je terraspersoneel? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? In deze collectie vind je allerlei aandachtpunten voor het optimale terras. Van het aanvragen van een terrasvergunning tot inspiratie voor de terraskaart.