Trash'ure Taarten: tégen voedselverspilling vóór een betere wereld

Trash'ure Taarten: tégen voedselverspilling vóór een betere wereld

Taarten gemaakt van groenten en fruit dat anders weggegooid wordt én een integratieproject voor vluchtelingen die zich middels een werkplek willen ontwikkelen. Dat is Trash'ure Taarten, 'een milieu- en wereldverbeterend initiatief', aldus de eigenaren.

Trash'ure Taarten is een onderneming met een wereldverbeterende missie. De taarten van dit bedrijf worden gemaakt van groente en fruit dat anders wordt weggegooid. Omdat ze net te weinig wegen om in de supermarkt te belanden of omdat ze net niet de perfecte vorm hebben.

Tras'ure Taarten: bewust en wereldverbeterend

Zo strijden ze tegen voedselverspilling. Deze producten voldoen nog aan alle wettelijk vastgestelde normen en zijn dus geschikt voor het maken van taarten. De producten worden iedere avond opgehaald bij diverse partners. Om deze kilometers zo min mogelijk milieubelastend te laten zijn rijdt Trash’ure Taarten daarom CO2-neutraal met een volledig elektrische bus.

Naast deze milieuverbeterende missie, maakt Trash'ure Taarten de taarten met Nieuwe Nederlanders. Dit zijn mensen met een migratieachtergrond die een integratietraject volgen. Hiermee geven ze deze mensen - die in sommige gevallen gevlucht zijn uit een oorlogsgebied - een werkplek en een kans om zich te ontwikkelen.