Extra bijeenkomst Veiligheidsberaad over horeca en cultuur

Extra bijeenkomst Veiligheidsberaad over horeca en cultuur

De 25 burgemeesters van het Veiligheidsberaad komen donderdag bij elkaar voor een extra vergadering. Die is ingelast omdat de burgemeesters willen dat er snel duidelijkheid komt over de nabije toekomst voor met name de horeca- en cultuursector

Maandag zei het Veiligheidsberaad dat het kabinet daar nog deze week mee moest komen en dat wachten tot 25 januari te lang zou duren.

Het Veiligheidsberaad vindt dat het kabinet ondernemers in de horeca en cultuur 'echt meer perspectief' moet bieden. De burgemeesters denken dat versoepelingen mogelijk zijn, bijvoorbeeld in de vorm van een avondlockdown zoals die eind vorig jaar gold. 'Het kabinet moet nu echt concreet zijn', aldus beraadsvoorzitter Bruls, burgemeester van Nijmegen. Of het kabinet deze week nog voldoet aan de wens van de burgemeesters is niet duidelijk.

Veiligheidsberaad: ook actualiteiten bespreken

Het beraad bespreekt donderdag ook de 'actualiteiten', zoals een woordvoerder het noemt. Er zal teruggekeken worden op de acties van theaters en musea woensdag. Maandag spraken de burgemeesters af dat er gehandhaafd zou worden, omdat de coronaregels ook ludieke heropeningen nog niet toestaan.

Toen de horeca afgelopen zaterdag de deuren demonstratief opende gingen burgemeesters daar verschillend mee om. Veel bestuurders stonden heropening niet toe, maar onder meer de veiligheidsregio Zuid-Limburg kneep een oogje toe. 'Dat verdiende geen schoonheidsprijs hebben we naar elkaar uitgesproken', aldus Bruls.

Bekijk deze collectie

Wetgeving

In deze collectie alles over wetten en regels waar de horeca mee te maken heeft. Van de recente wijzigingen in de pensioenwet tot inzichten in de Bibob-regelgeving. Leer hoe je aan wet- en regelgeving voldoet en hoe je vergunningen aanvraagt.