Extra Veiligheidsberaad gaat niet door; verplaatst naar maandag

Extra Veiligheidsberaad gaat niet door; verplaatst naar maandag

De extra vergadering van het Veiligheidsberaad gaat donderdagavond niet door. De digitale bijeenkomst is geannuleerd, omdat justitieminister Dilan Yesilgöz niet aanwezig kan zijn wegens een debat in de Tweede Kamer, aldus een woordvoerder van het beraad. Maandag is een nieuwe vergadering gepland.

De 25 burgemeesters die voorzitter zijn van een veiligheidsregio zouden de coronamaatregelen voor de horeca en de cultuursector bespreken. Zij vinden dat deze sectoren nog deze week van het kabinet moeten horen hoe hun nabije toekomst eruitziet. Donderdagmiddag heeft het CDA dat tijdens het coronadebat in de Tweede Kamer ook aan minister-president Mark Rutte gevraagd.

Donderdag publiceerden de burgemeesters Femke Halsema (Amsterdam) en Paul Depla (Breda) ook namens tientallen collega's een opiniestuk in De Volkskrant, waarin zij het kabinet opriepen om de aanpak van corona fundamenteel te herzien. 'De logica in het coronabeleid is zoek. De snel wisselende, ad-hocmaatregelen trekken een te grote wissel op het uithoudingsvermogen en op het vertrouwen in het bestuur.'