nieuws

Strandprijs kan horeca Ameland beïnvloeden

Hotel

Goed nieuws voor Ameland met mogelijk positieve uitwerking voor de horeca op het eiland. Het strand van Ameland is dit jaar verkozen tot schoonste strand van Nederland, dat heeft de Stichting Nederland Schoon vrijdag bekendgemaakt.

Strandprijs kan horeca Ameland beïnvloeden

Ameland wint daarmee de Gouden Wimpel 2007. Het is dit jaar voor de vijfde keer dat de prijs wordt toegekend. Alle eerdere keren vielen Zeeuwse stranden in de prijzen. De gemeenten Bergen (NH) en Den Haag zijn dit jaar respectievelijk tweede en derde geworden.

Alle 92 Noordzeestranden zijn gedurende het seizoen drie keer door inspecteurs bezocht. Op het strand van Ameland troffen zij slechts zeewier aan met daarin ‘enig zwerfafval’. De derde prijs voor Den Haag is opmerkelijk; Scheveningen is een van de drukst bezochte stranden.

Zie ook

Reageer op dit artikel