nieuws

Financiële gebeten honden spenderen in tophoreca

Hotel

Grote financiële instellingen die het zwaar hebben in de huidige economische crisis, zien geen reden te bezuinigen op exorbitante verblijven in luxe resorts of dure diners om relaties te fêteren. Zo liet de top van ’s werelds grootste verzekeraar AIG, dat recent werd gered door de Amerikaanse overheid, zich voor een half miljoen dollar verwennen in een resort en gaf Fortis België 150.000 euro uit aan een luxe diner in Monaco voor genodigden.

Financiële gebeten honden spenderen in tophoreca

AIG werd gered met 85 miljard dollar aan overheidssteun. Dat weerhield de directie er niet van een week later hun intrek te nemen in het St. Regis in Californië. Daar lieten ze een rekening van 440.000 dollar achter.

Een lid van het huis van afgevaardigden in Washington bracht de hotelrekening naar buiten. ‘De gemiddelde Amerikaan lijdt onder de crisis, maar AIG’s directie zat lekker te dineren in een van de meest exclusieve resorts van het land.’

Een woordvoerder van AIG bestrijdt de aantijgingen in The Financial Post. ‘Het verblijf is een jaar geleden al vastgelegd. Er is geen sprake van dat de directie van AIG vlucht naar Californië. Het is een gangbare manier om onze topverkopers te belonen.’

Voormalig AIG-bestuurder Robert Willumstad betreurt het voorval. ‘Het is nogal ongepast. Als ik had geweten dat dit verblijf op de planning stond, had ik het voorkomen.’

Fortis België, door minister van Financiën Bos aangeduid als ongezond en volledig in handen van de Belgische overheid, fêteerde haar relaties op een verblijf in het Hôtel de Paris, het duurste van Monaco. Ook dineerde de groep bij driesterrenrestaurant Louis XV, nummer acht in de top 50 van beste restaurants ter wereld.

‘Fortis Insurance is zich terdege bewust van de gevoeligheden bij het grote publiek rond de financiële crisis’, benadrukt de woordvoerder in De Standaard.

Reageer op dit artikel