nieuws

Duitsland verstoot Frankrijk van plek één

Hotel

Frankrijk is niet langer het populairste vakantieland voor Nederlanders, wat het sinds mensenheugenis is. Dit jaar stoot Duitsland Frankrijk van de troon. Ruim 2,9 miljoen Nederlanders brachten een vakantie door bij de oosterburen, tegen 2,6 miljoen in Frankrijk.

Duitsland verstoot Frankrijk van plek één

Dit blijkt uit de jaarresultaten van het Continu VakantieOnderzoek die het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen en TNS Nipo deze week publiceerden.

Frankrijk wint het overigens nog wel als het gaat om duur van de vakanties en uitgegeven euro’s. Nederlanders brachten 30 miljoen nachten door in Frankrijk en gaven er 1,2 miljard euro uit.

Duitsland is meer in trek voor stedentrips en korte vakanties. Dat verklaart het veel lagere aantal overnachtingen (17,3 miljoen) en de aanzienlijk lagere uitgaven (0,8 miljard euro) in vergelijking met Frankrijk.

Imago

Volgens de onderzoekers zien steeds meer Nederlanders de gunstige prijs-kwaliteitverhouding in Duitsland. ‘De infrastructuur is uitstekend, en qua gevoel ligt Duitsland vlakbij. De bevolking is vriendelijk en het serviceniveau hoog. Het negatieve imago vanuit de Tweede Wereldoorlog ebt ook steeds verder weg.’

Aan het onderzoek, dat werd uitgevoerd tussen oktober 2006 en september 2007, werkten 6500 Nederlanders mee. Van deze groep ging 81 procent één of meer keren op vakantie. Gemiddeld ondernamen ze 2,8 vakanties. Daar staat dus tegenover dat een op de vijf Nederlanders helemaal niet met vakantie ging.

Reageer op dit artikel