nieuws

Huis ter Duin werft personeel met talentendag

Hotel

Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk organiseert op zaterdag 19 april een talentendag. Horecatalenten vanaf 17 jaar kunnen die dag een kijkje achter de schermen nemen, en ook krijgen ze de kans een contract te verdienen bij het befaamde vijfsterrenhotel.

Huis ter Duin werft personeel met talentendag

‘Huis ter Duin geldt als de kweekvijver voor toptalent. De ervaring die men opdoet, is voor velen de basis van een toppositie in de horeca en zelfs daarbuiten, aldus Sjenel Zehenpfenning, Human Resources Director van het hotel.

‘Deze constatering ligt ten grondslag aan de opzet van onze talentendag. Samen met onze afdelingshoofden hebben wij een selectieprogramma opgezet, waarbij in workshops en tijdens de lunch de talenten beoordeeld worden op hun vaardigheden. Daarbij kijken we niet alleen naar de technische vaardigheden, maar ook naar de sociale vaardigheden. De tevredenheid van een gast wordt in steeds grotere mate bepaald door de beleving die de medewerker creëert.’

‘De talentendag is in onze ogen ook voor de kandidaten een ideale manier van solliciteren. In plaats van de standaard en vaak formele gesprekken, kan de kandidaat op informele wijze laten zien waarom hij/zij een plekje verdient in onze organisatie. Het hotel biedt tal van functiemogelijkheden en heeft daarnaast als voordeel dat kandidaten tal van contractsvormen kunnen kiezen; variërend van flexpool en seizoenswerk tot fulltime. Hiermee zijn we ook een interessant werkgever voor studenten en ouders die weer enkele dagen aan het werk willen.’

Executive Chef Walter Rietbergen en Banquet Operatins Manager Ben Ali Mehrezi zijn enthousiast over het initiatief. ‘Grand Hotel Huis ter Duin is altijd op zoek naar nieuwe vooruitstrevende vormen van werving. Onze talentendag richt zich ook op collega’s die toe zijn aan iets anders. Veel collega’s uit (bedrijfs)catering zijn het telkens op een andere locatie op- en afbouwen, koken en serveren en de daarbij komende reistijden beu, maar willen wel in een inspirerende omgeving van grote evenementen blijven werken.’

Ook buitenbar manager Jean Luc Mankowsky kijkt uit naar de talentendag: ‘Werken op het buitenterras of op het strand is voor veel studenten de ideale vakantiebaan. De talentendag is dan ook een ideaal platform om de kandidaten te ontmoeten.’

De kandidaten worden tijdens de talentendag beoordeeld door een selectieteam bestaande uit afdelingshoofden, directieleden en enkele vaste gasten. Zij bewegen zich gedurende dag tussen de kandidaten en observeren en beoordelen de verrichtingen.

Kandidaten kunnen zich aanmelden via talentendag@huisterduin.comof telefonisch via 071-3651263. Voor meer informatie kijk op www.ikwerkmetpassie.nl/talentendag.

Meer berichten over Huis ter Duin:

Reageer op dit artikel