nieuws

Meer dan helft van hotels weigert huisdieren

Hotel

61 Procent van de Nederlandse hotels weigert huisdieren. In bijna driekwart van de hotels waar huisdieren wel welkom wordt een extra toeslag in rekening gebracht.

Meer dan helft van hotels weigert huisdieren

Dat blijkt uit onderzoekgegevens van boekingssite vergelijker LookingforBooking.com, die enkele dagen voor dierendag bekend zijn geworden.

Volgens directeur Gerlof Bos van LookingforBooking.com is de reden van de extra toeslag over het algemeen te wijden aan de extra kosten die het hotel maakt om de kamer te reinigen. De gemiddelde toeslag bedraagt 10,78 euro per hond per nacht.

Bos: ‘Voor een gast is het erg belangrijk alle relevante informatie over het huisdier, inclusief de prijs per overnachting, voor het boeken te weten. Hotel boekingssite vergelijker LookingforBooking.com toont vanaf nu dan ook per hotel in Nederland de huisdierentoeslag. Het overzicht is niet alleen zinvol voor huisdierbezitters, ook voor mensen zonder huisdier of met een allergie kan het erg nuttig zijn’.

Volgens het onderzoek blijkt dat een veelvoud aan verschillende voorwaarden en restricties worden opgelegd door de Nederlandse hotels aan wie zijn hond wil meenemen. In de meeste gevallen zijn honden niet welkom in de restaurantgedeeltes. Ook komt het voor dat de hond gebonden is aan een bepaald kamertype of een bepaalde etage.

In veel hotels worden er ook eisen gesteld aan de hond in kwestie. Of de hond wel of niet welkom is wordt mede bepaald door hoe groot hij is, hoe zwaar hij is, hoe hard hij blaft of door de lengte van de haren. Ook moet er vaak een eigen mand meegebracht worden en in City Hotel Oh Là Là Mosae in Maastricht is het een vereiste dat de hond kan traplopen.

Reageer op dit artikel