nieuws

Museum boekt extra omzet als hotel

Hotel

Hotels in de omgeving van Rotterdam hebben er een tijdelijke concurrent bij. In het museum Boijmans van Beuningen kunnen liefhebbers tot en met 25 april een draaiende hotelkamer boeken. De hotelkamer van beeldend kunstenaar Carsten Höller is al helemaal volgeboekt.

Museum boekt extra omzet als hotel

Iedere nacht zal één stel ronddwalen in het museum en slapen in het kunstwerk Revolving Hotel Room dat de hotelkamer eigenlijk is. Gasten betalen voor een nachtje in het museum tussen de 275 en 450 euro. Lang uitslapen is er niet bij, na11.00 uur ’s ochtends is de hotelkamer vrij toegankelijk voor al het museumpubliek.

Twee proefnachten waren volgens museumdirecteur Sjarel Ex een succes. De kamer met een langzaam draaiend bed is van alle gemakken voorzien. Ex: ‘Mooi dat onze beveiligingsmensen ook als butler kunnen fungeren.’ De expositie in Rotterdam loopt tot en met 25 april. Het museum houdt aan de hotelactiviteiten zo’n 28.000 euro over.

De hotelkamer werd eerder opgebouwd in het Guggenheim Museum in New York.

Reageer op dit artikel