nieuws

Opleidingsplek met baangarantie bij Okura

Hotel

Studenten van de opleiding Hotel Congres Evenementenmanagement kunnen vanaf nu al werkend leren bij Hotel Okura Amsterdam. Het hotel maakt sinds 9 juni jl. onderdeel uit van de samenwerking tussen bedrijfsleven en leerwerkplekken van de mbo+ opleiding Hotel Congres Evenementen Management van ROC Midden Nederland.

Opleidingsplek met baangarantie bij Okura

ROC MN is erg blij met de aanwinst van dit bijzondere hotel in Amsterdam, zeker gezien de stijging van de studentenaantallen. Bas Scheerhoorn, teamcoördinator ROC MN: ‘Voor volgend jaar hebben 45 studenten zich aangemeld. We willen onze studenten graag de beste leerplekken aanbieden. Door de komst van Hotel Okura Amsterdam kunnen studenten kiezen uit maar liefst 20 vooraanstaande horeca werkgevers.

Het succes van de opleiding verbaast Scheerhoorn niet: ‘Met deze opleiding dichten we het gat tussen de bestaande mbo-opleidingen en de Hogere Hotelschool. Binnen de horeca is er veel vraag naar goed opgeleide medewerkers die de theorie niet schuwen maar wel graag de praktijk in willen. Juist in economisch moeilijkere tijden is het van belang dat bedrijven en onderwijs samenwerken en ruimte creëren voor de ontwikkeling en werkgelegenheid van jonge mensen’.

De studenten worden vier dagen in de week opgeleid bij een van de aangesloten horecaondernemingen in Nederland. Een dag in de week volgen ze onderwijs bij ROC MN. Studenten combineren zo een baan bij een tophotel met een kwaliteitsopleiding. Daarnaast profiteren de studenten van een baangarantie.

Reageer op dit artikel