nieuws

Toerisme Libanon in zwaar weer

Hotel

Het militaire conflict tussen Israël en Hezbollah heeft dramatische gevolgen voor het toerisme in Libanon. Buitenlandse gasten vluchten massaal uit hun hotels en proberen zo snel mogelijk het land te verlaten.

Toerisme Libanon in zwaar weer

Libanon verwacht dit jaar 1,1 miljoen toeristen te ontvangen. Het toerisme in het land is een belangrijke inkomstenbron. Tot nu toe hebben 400.000 toeristen het land aan de oostkust van de Middellandse Zee bezocht. Daar zal het mogelijk bij blijven.

Nu er een zwaar conflict is uitgebroken tussen Israël en de beweging Hezbollah proberen buitenlandse toeristen het land zo snel mogelijk te verlaten. Door bombardementen op de nationale luchthaven van de hoofdstad Beiroet, snellen veel buitenlanders naar Damascus in Syrië om daar het vliegtuig te pakken.

Met het in elkaar zakken van het toerisme schat Libanon het verlies aan toeristen voor dit jaar op anderhalf miljard dollar. Naar mate het conflict tussen Israël en Hezbollah langer duurt en intensiveert, kan het inkomstentekort fors oplopen. Veel hotels kunnen rekening houden met een dramatische val van hun bezettingsgraad of zelfs hun deuren sluiten.

Hotels in Jordanië daarentegen zitten bijna helemaal vol. De bezettingsgraad van luxe vijfsterrenhotels zit tot boven de 90 procent, volgens een woordvoerder van Jordanian Hotel Association. De verwachting is dat het percentage nog verder oploopt de komende dagen.

Reageer op dit artikel