nieuws

Verbazing over zwembadeisen Van der Valk

Hotel

De gemeenteraad van Menterwolde is verbaasd over het Van der Valk-concern. Dat stelt strikte voorwaarden voor het eventueel heropenen van het zwembad naast de vestiging in Zuidbroek.

Verbazing over zwembadeisen Van der Valk

De eisen zijn vastgelegd in een raamovereenkomst, die B&W van Menterwolde donderdag in een extra vergadering aan de gemeenteraad voorlegt, stelt RTV Noord. Er is al lange tijd gesteggel over het zwembad. Dat is van het hotel, maar de afspraak met Van der Valk is dat het een openbaar bad is.

Eisen

Het horecaconcern wil niet alleen de toegangsprijzen bepalen, maar heeft meer eisen op tafel gelegd. Zo wil het dat de gemeente op een terrein naast het hotelcomplex woningbouw gaat plegen. En Van der Valk wil betrokken worden bij de ontwikkeling van het nabijgelegen recreatiepark Botjeszandgat.

Gesloten

Sinds 1 maart is het zwembad – en de aanpalende sporthal gesloten. Van der Valk deed de deur op de knip, omdat de provincie Groningen sancties wilde gaan opleggen. Bouwtechnisch bleek er namelijk nogal wat mis met het bad, meldde het Dagblad van het Noorden onlangs.

Reageer op dit artikel