nieuws

CitizenM slaat vleugels uit in Azië

Hotel

Hotelketen CitizenM wil hotels openen in Azië. Het heeft daarvoor een joint venture gesloten met Shun Tak Holding, een in HongKong gevestigd vastgoed- en hotelbedrijf. In een jaar of vijf wil CitizenM twintig hotels openen in Azië.

CitizenM slaat vleugels uit in Azië

Dat melden Het Financieele Dagblad en Ehospitalitytimes.com. CitizenM oriënteert zich momenteel om zich te vestigen in Peking en Shanghai. Ook minder grote steden in China komen volgens Het Financiele Dagblad in aanmerking voor een vestiging van CitizenM.

‘Voor de vele snelle trein- en vliegverbindingen ontstaan er meer zakencentra waar onze formule op aansluit’, aldus oprichter Rattan Chadha van CitizenM. Het plan is om in Azië zowel het vastgoed als de exploitatie in eigen beheer te hebben. Daarvoor is het een joint venture gestart met hotelbedrijf Shun Tak.

CitizenM startte in 2008. De eerste vestiging van het hotelbedrijf was in Amsterdam. Daarna groeide het met vestigingen in Glasgow en Londen. Binnenkort wil het hotels openen in New York en Parijs en via de joint venture met Shun Tak dus in Azië.

Reageer op dit artikel