nieuws

The Hague beste publieke hotelschool van Nederland

Hotel

Hotelschool The Hague is uitgeroepen tot beste publieke Hotelschool van Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van Keuzegids HBO 2015.

The Hague beste publieke hotelschool van Nederland

Het onderzoek van Keuzegids HBO 2015 laat zien dat Hotelschool The Hague de hoogste scores heeft in vergelijking met andere publieke HBO Hotelscholen in Nederland. Hotelschool The Hague heeft twee vestigingen (Amsterdam, Den Haag) waar exact hetzelfde onderwijsprogramma wordt aangeboden, beide scoren hoog, het verschil wordt verklaard door de waardering van de faciliteiten.

De ‘eerste plaats’ (als alleen de publieke opleidingen bekeken worden) is voor Hotelschool The Hague, vestiging Amsterdam (90), de tweede positie is voor Hotelschool The Hague, vestiging Den Haag (88). De derde plaats is voor NHTV Breda (86), gevolgd door Hotelschool Maastricht (82).

De beste particuliere hotelschool van Nederland, en daarmee de beste hotelschool in absolute zin, is TIO Utrecht, die 96 scoort. Ook plek twee tot en met vier wordt door vestigingen van TIO bezet.

Het onderzoek van Keuzegids HBO 2015 is gebaseerd op de resultaten van de Nationale Studenten Enquete (NSE), gecombineerd met officiële cijfers, zoals instroom en hoogte van collegegeld. Daarnaast worden ook de prestaties meegewogen.

De prestaties worden gemeten op basis van het aantal studenten dat binnen 5 jaar afstudeert, aantal studenten dat het eerste jaar haalt en het aantal contacturen. Daarnaast wordt ook een expertoordeel meegewogen, deze berust op de accreditatiebesluiten van de NVAO. De totaalscore en het uiteindelijk oordeel berust op de gelijke weging van de 10 scores voor de prestaties en oordelen, zoals verkregen van de huidige studenten via de NSE.

Hotelschool The Hague laat weten trots te zijn ‘op de bevestiging van het hooggewaarde onderwijsprogramma dat zij al 85 jaar aanbiedt’.

Reageer op dit artikel