nieuws

The Convent wordt INK Hotel

Hotel

Het Amsterdamse hotel The Convent, onderdeel van MGallery van Accor, is vrijdag gesloten voor een verbouwing. In het voorjaar heropent het onder de nieuwe naam: INK Hotel.

The Convent wordt INK Hotel

Het hotel aan de Nieuwezijds Voorburgwal sloot vrijdag af met een heuse ‘demolition party‘, waarbij gasten letterlijk de kamers mochten slopen: kussens aan flarden, schilderijen met geweld van de muren, meubels aan spllinters. Alles mocht, als het maar kapot ging.

Na een verbouwing heropent het hotel als MGallery INK Hotel, waarbij ‘ink’ verwijst naar een vorig leven van het pand: ooit huisde hier de redactie en drukkerij van de krant De Tijd.

Tijd

Voor het concept en interieur werkt Accor samen met gerenommeerd architectenbureau Concrete Amsterdam. Zij creëerden een concept dat draait om ‘tijd’.

Volgens het persbericht: ‘INK Hotel leeft  met de tijd en speelt naadloos in op alle behoeften die hiermee gepaard gaan. Van een snelle, vers gebrouwen koffie ‘to-go’ om geen tijd te verliezen, tot een ontbijtmenu dat de hele dag te bestellen is wanneer de tijd juist eindeloos mag resoneren.’

MGallery

MGallery is een collectie bijzondere hotels van Accor, vaak ‘geheime’ locaties, ongebruikelijke bestemmingen en verborgen pareltjes. Binnen de collectie is elk hotel anders, er bestaan geen vaste standaarden.

Binnen de MGallery collection wordt er onderscheid gemaakt tussen drie typen hotels: Signature, Serenity en Heritage. Bij Signature hotels is vooral het concept belangrijk, dat moet tot in de kleinste details duidelijk zijn. INK Hotel Amsterdam wordt een Signature hotel dat de gast meeneemt in een nieuwe vertaling van tijd.

Accor staat met een omzet van €222 miljoen op plek 7 in de Misset Horeca Top 100 grootste bedrijven en merken.

Reageer op dit artikel