nieuws

Conscious Hotels krijgt derde hotel in Amsterdam

Hotel

Conscious Hotels krijgt haar derde hotel in Amsterdam. Aan de Amstelveenseweg 1-7 opent de milieuvriendelijke hotelgroep een hotel met 110 kamers. Het pand was voorheen een bandenwisselstation en wordt omgebouwd tot een ‘ecologischh desinghotel’.

Conscious Hotels krijgt derde hotel in Amsterdam

Het derde hotel bevindt zich niet ver van Conscious Hotel Vondelpark.  ‘We kiezen bewust voor de renovatie van een bestaand pand, om een signaal af te geven dat niet alleen nieuwbouw superduurzaam kan zijn.’ aldus Marco Lemmers, een van de oprichters van Conscious Hotels.

Warmte-koudeopslag

‘Het pand zal de komende anderhalf jaar volledig gestript en opnieuw ingedeeld worden op de meest duurzame manier, met onder andere zonnepanelen, een warmte-koudeopslag en plantenmuren. Dit alles met behoud van de oorspronkelijke gevel. Voor ons is een groene buurt heel belangrijk, buurtbewoners kunnen dus zeker een groen uitzicht verwachten.’ aldus Lemmers.

In april 2012 gaf Conscious Hotels aan het aantal van destijds 117 kamers (twee hotels) binnen vijf jaar uit te willen breiden naar 500 kamers. Naast Amsterdam doelde de groep van Lemmers en zijn zakelijk partner ook op andere Europese steden.

Museum Plein en Vondelpark

Conscious Hotels is een hotelketen opgericht  in de zomer van 2010 als hip en ecovriendelijk. Er zijn twee hotels operationeel, beide in Amsterdam. Museum Square en Vondelpark. Duurzaamheid staat bovenaan bij deze hotels. Van de tafels van gerecyclede koffie cups, het cradle-to-cradle tapijt, een levende plantenmuur tot aan de personeelskleding, het eco-dak en de biologishe wijnen in de bar. De badkamers zijn voorzien van waterbesparende kranen.

Reageer op dit artikel