nieuws

Marcel van Aelst neemt afscheid als President van Hotel Okura Amsterdam

Hotel

Marcel P. Van Aelst (67) heeft afscheid genomen als President en statutair directeur van Hotel Okura Amsterdam. Als general manager en later president heeft hij van Hotel Okura Amsterdam een niet meer weg te denken internationaal icoon gemaakt in de hoofdstad.

Marcel van Aelst neemt afscheid als President van Hotel Okura Amsterdam
Eberhard van der Laan, Emmy J. Stoel, Marcel P. van Aelst, Yoshihiko Okura en Toshihiro Ogita.

Op vrijdag 25 september is Van Aelst benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving de onderscheiding uit handen van burgemeester Eberhard van der Laan. Uit de verdiensten van Van Aelst blijkt een grote betrokkenheid voor de hospitalitybranche wat zich uit in verschillende bestuurlijke functies. Daarnaast werd hij geprezen voor zijn pionierssrol op het gebied van gastvrijheid en gastronomie.

Eerder dit jaar kondigde hij al aan het rustiger aan te gaan doen, nadat hij in 2012 het gm-stokje al had overgedragen.

Indrukwekkende carrière
Na het afronden van zijn studie aan de Hogere Hotelschool Den Haag (1970) begon Van Aelst zijn loopbaan als trainee bij Hotel Okura Tokyo. Van Aelst was in 1971 betrokken bij de bouw van Hotel Okura Amsterdam; hij bekleedde destijds de functie van deputy sales manager.

Hij verliet Okura Amsterdam voor een internationale carrière die hem achtereenvolgens naar Frankfurt, Wenen, Kopenhagen, San Francisco Atlanta en Toronto bracht. In 1993 keerde hij terug naar Hotel Okura Amsterdam als vice-president en general manager.

Vanaf 2000 was Van Aelst niet alleen president en general manager maar ook lid van de raad van bestuur van Hotel Okura Company Japan. In oktober 2010 kwam daar ook de functie van president en ceo van JAL Hotels bij.

Commissaris
Van Aelst blijft actief als vice voorzitter van de raad van bestuur van Hotel Okura Company Japan, de houdstermaatschappij van de internationale Okura groep en als president en representative director van Okura-Nikko Hotel Management . Daarnaast blijft hij als commissaris betrokken bij Hotel Okura Amsterdam. De dagelijkse leiding ligt in handen van general manager Emmy Stoel.

Reageer op dit artikel