Harmen Silver nieuwe directeur Château St. Gerlach

Harmen Silver nieuwe directeur Château St. Gerlach

Camille Oostwegel ChâteauHotels & Restaurants heeft Harmen Silver (41) per 11 januari 2016 benoemd als directeur-gastheer van Château St. Gerlach. Hij volgt de per 1 december vertrokken Jan-Paul Kroese op.

Bij Château St. Gerlach is zijn eerste uitdaging de opening van het nieuwe St. Gerlach Paviljoen & Kasteelhoeve, eind 2016. ‘Wij zijn blij met zijn aanstelling en toevoeging als lid van ons directieteam’, laat Camille Oostwegel weten.

‘Het is een eer en een plezier om onderdeel te worden van en leiding te gaan geven aan het team op Château St. Gerlach’, zegt Silver zelf. ‘Voor mij staat Château St. Gerlach symbool voor warme en oprechte Limburgse gastvrijheid. Ik kijk ernaar uit daar mijn steentje aan bij te gaan dragen.’

Waldorf Astoria

Silver is tot begin januari werkzaam als director of operations in het Waldorf Astoria Berlijn. Dat hotel heeft 232 kamers en suites en een restaurant met een Michelinster (Les Solistes by Pierre Gagnaire).

Daarvoor werkte hij als f&b directeur in Hilton on Park Lane in Londen, en in Nederland als director of facilities bij ABN Amro MeesPierson, als f&b directeur in Sofitel Legend The Grand in Amsterdam en daarvoor nog als f&b operations manager bij Duin & Kruidberg in Santpoort.

Jan-Paul Kroese

Bij St. Gerlach volgt Silver de per 1 december vertrokken Jan-Paul Kroese op, die general manager wordt van Belmond Le Manoir aux Quat’Saisons in Oxfordshire, Engeland. Dat bedrijf is net als Château St. Gerlach aangesloten is bij Relais & Châteaux en telt twee Michelinsterren.