nieuws

Stayokay opent nieuw vlaggenschip in Utrecht

Hotel 2745

Stayokay heeft deze week het nieuwe hostel aan de Neude in Utrecht geopend. Dit 24e hostel van de groep moet het nieuwe vlaggenschip worden.

Stayokay opent nieuw vlaggenschip in Utrecht

Om de opening ludiek te markeren plaatste de Utrechtse burgemeester Jan van Zanen samen met Stayokay directeur Marijke Schreiner een hotelpion van een levensgroot Monopoly bordspel op de Neude Utrecht.

Bij de opening werden verder onder meer de lokale partners nadrukkelijk gepresenteerd, van imker tot boswachter, natuurgids, hotspot kenner en touwslager. 

Langgekoesterde wens

Met de komst van het hostel op de Neude komt de portfolio van Stayokay op 24 hostels in Nederland. ‘Dit is ons flagship hostel, een plek waar iedereen zich thuis voelt’, zegt Stayokay-directeur Marijke Schreiner.

Met de locatie in het hart van Utrecht is  een langgekoesterde wens van Stayokay in vervulling gegaan, aangezien het centrum van Utrecht tot nu toe nauwelijks budgetho(s)tels kende. In december 2015 is gestart met de bouw in de voomralige kantoortoren aan de Neude.

De ingang van het hostel zit aan het plein, daarna gaan gasten meteen naar de eerste verdieping waar receptie en living space The 5th zitten. Hier worden ook cocktails en kleine gerechten met ingrediënten van lokale leveranciers geserveerd.

Stapelbed met usb-aansluiting

Het hostel telt 258 bedden verdeeld over 60 kamers die zijn ingericht voor 2, 4, 6 of 8 personen. Alle kamers zijn voorzien van een eigen douche en toilet. De speciaal voor Stayokay ontwikkelde stapelbedden hebben een ingebouwde usb-aansluiting.

Nieuw zijn ook de 2-persoons bedden van Auping in een 2-persoonskamer of een 4-persoons familiekamer (gecombineerd met een stapelbed).

Duurzaam

Stayokay heeft verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan. Ook in dit hostel zijn duurzame keuzes gemaakt als het gaat om de gebruikte materialen, werkwijzen en producten.

Het hostel is bijvoorbeeld voorzien van een bamboe vloer en het personeel draagt gerecyclede MUD jeans en shirts van biologisch katoen. In het restaurant zijn verantwoorde en biologische  producten verkrijgbaar.

Een kunstwand met gebruikte plastic flessen vraagt aandacht voor de ‘plastic soup’. Daarnaast worden de gasten betrokken bij de Stayokay-filosofie door hen onder andere te vragen minder lang te douchen en afval te scheiden.

Voor deze nieuwe Stayokay vestiging tekenden twee architectenbureau’s: Kentie & Partners Architecten (bouwkundig) en Day Creative Business Partners (interieur). Er is door hen een verfrissend, eigentijds concept ontwikkeld waarin de Stayokay sfeer duidelijk naar voren komt.

Reageer op dit artikel