nieuws

Exploderende hotelmarkt trekt The Independent Hotel Show naar Amsterdam

Hotel 1138

The Independent Hotel Show -het zakelijke evenement in Groot-Brittannië voor luxe- en boutique hotels- lanceert de eerste show in het Europese vaste land. De Amsterdam RAI heeft de eer als locatie te dienen van de European Independent Hotel Show op 8 en 9 mei 2019.

Exploderende hotelmarkt trekt The Independent Hotel Show naar Amsterdam

Een selectie van 150 premium leveranciers, een database van 25.000 hoteliers, inspirerende en informatieve seminars en uitgebreide ontmoetings- en netwerkmogelijkheden vormen de basis van de show.

The Independent Hotel Show

The Independent Hotel Show wordt omschreven als het meest complete zakelijke evenement voor de onafhankelijke luxe- en boutique hotelsector. Het in 2012 in Londen opgerichte event is daar al zes jaar. Duizenden hoteleigenaars, managers en high level operators kwamen al samen om ideeën uit te wisselen, presentaties van deskundige sprekers bij te wonen, zaken te doen en te netwerken. De missie van het event is om ondersteuning te bieden aan deze snel veranderende sector.

Amsterdam

Amsterdam zou zijn gekozen als locatie voor dit evenement omdat het een vooruitstrevende, aantrekkelijke en gemakkelijk bereikbare bestemming is. De stad bleek in 2017 de meest aantrekkelijke Europese stad voor investeerders. ‘Daarnaast heeft Amsterdam een krachtige toeristische sector. Met een verwachte hotelbezettingsgraad van 82% in 2018, een verwachte RevPar stijging van 11% in 2019 en het in ontwikkeling zijn van alleen al 10.000 nieuwe kamers in het centrum van Amsterdam, zijn de kansen enorm’, aldus de initiatiefnemers. ‘Innovatieve hotelmerken hebben Amsterdam de afgelopen jaren gekozen om nieuwe panden te openen, zoals: Zoku, Hoxton, Soho House, W Hotels, Conservatorium, Andaz en meer.’

Focus op kwaliteit

Exposanten van de show zijn hoogwaardige productproducenten en dienstverleners op het gebied van ontwerp en inrichting, ontspanning en wellness, hotelproducten en -voorzieningen, housekeeping, tech, marketing, zakelijke dienstverlening en veel meer. De eerste editie heeft een sterke Benelux-focus, maar ook de Duitse markt zal geïnformeerd worden over de eerste editie van deze show.

Met de lancering in mei 2019, is de eerste European Independent Hotel Show in Amsterdam het zusje van The Independent Hotel Show UK

Amsterdam
De eerste European Independent Hotel Show vindt plaats op 8 en 9 mei 2019 in RAI, Amsterdam.

Londen
De zevende UK Independent Hotel Show vindt plaats op 16 en 17 oktober 2018 in Olympia, Londen.

 

 

Reageer op dit artikel