nieuws

Steeds meer hotelovernachtingen in Rotterdam

Hotel 595

Rotterdam blijft in trek bij toeristen. De stad verwelkomde in 2018 1,3 miljoen hotelgasten, 15 procent meer dan het jaar daarvoor, blijkt uit cijfers van de gemeente.

Steeds meer hotelovernachtingen in Rotterdam

Rotterdam is populairder dan ooit in eigen land. De stad trok 15 procent meer hotelgasten uit Nederland dan het voorgaande jaar. De meeste buitenlandse toeristen komen uit België en Duitsland.

Het aantal hotelovernachtingen kwam in 2018 uit op ruim 2,1 miljoen, een stijging van 17 procent. Rotterdam blijft ook groeien als zakelijke bestemming. Bijna de helft van het aantal hotelovernachtingen kwam op het conto van de zakelijke reiziger.

Meer horecanieuws uit Rotterdam?

Musea en attracties profiteerden van de stijgende populariteit van de stad. De musea zagen het aantal bezoeken toenemen met 15 procent naar 1,5 miljoen bezoeken. De populairste musea in 2018 waren de Kunsthal, Boijmans Van Beuningen en het Maritiem Museum. Net als voorgaande jaren werden Diergaarde Blijdorp, Spido en de Euromast het best bezocht.

Edwin van der Meijde: Onbegrensd

R otterdam is fantastisch. Ik hoor en lees het elke week. Zo vaak, dat ik de neiging krijg om te roepen: He! Doe es effe normaal allemaal! Rotterdam is tof en biedt kansen, maar laten we nu niet doen alsof die stad al bijna af is. Rotterdam moet gewoon doen wat het de afgelopen 60 jaar heeft gedaan: creëren, bouwen en verwonderen. Maar dan nu met de wind in de rug. Dat gaat sneller. Rotterdam kan dichtbevolkter, veelzijdiger, spannender en zeker groener. Lees hier de blog van hotelier Edwin van der Meijde verder. 

Reageer op dit artikel