nieuws

Hotel De L’Europe: redesign voor kamers en restaurants

Hotel 2149

Hotel De L’Europe: redesign voor kamers en restaurants

Hotel De L’Europe in Amsterdam gaat haar interieur aanpassen. Hiervoor gaat het hotel een samenwerking aan met Nicemakers. Het hotel spreekt over aanpassingen van kamers, suites en privéruimtes tot grote en kleinere aanpassingen voor de restaurants. De aftrap is voor het nieuwe terras: Marie sur L’eau.

De komende tijd zal in het teken staan van zichtbare design veranderingen in het interieur van het vijfsterrenhotel De L’Europe in Amsterdam.

Tijdens de veranderingen blijven de deuren van De L’Europe open. De samenwerking met Nicemakers volgt op de aanstelling van de nieuwe algemeen directeur Edward Leenders afgelopen jaar.

gratis onze interieur

gratis onze interieur

De laatste aanpassingen aan het hotel met 111 kamers zijn gemaakt in 2011 onder leiding van de architect Cees Dam. Het hotel telt daarnaast meerdere restaurants: Sterrestaurant Bord’Eau (Bas van Kranen), het met een Bib Gourmand bekroonde Hoofdstad Brasserie, de luxe lobby lounge Promenade, een groot terras en Freddy’s Bar. Desiree Dils is F&B director van het hotel. 

Het terras heeft al een redesign ondergaan (25 mei afgerond). Binnenkort opent het hotel officieel Brasserie Marie met het vernieuwde terras Marie sur L’eau.

Het nieuwe design zal een frisse, moderne en elegante uitstraling geven binnen het klassieke karakter van De L’Europe. Een hotel waar de rijke historie van Amsterdam duidelijk zichtbaar is en waar designelementen het decor versterken.

‘Met het nieuwe design van het hotel blijven we trouw aan onze historie en cultuur met een nieuwe blik op de toekomst’

De L’Europe Amsterdam is een icoon in de stad met alle potentie om verder te groeien tot de plek waar zowel de lokale als internationale gemeenschap zich thuis voelt en kan genieten van het beste dat Amsterdam te bieden heeft’, aldus Edward Leenders.

Nicemakers is een Amsterdams interieur designstudio met projecten in het binnen- en buitenland onder leiding van Joyce Urbanus en Dax Roll. De projecten variëren van (boetiek) hotels tot high-end residenties.

Om het verhaal compleet te maken heeft De L’Europe creative agency …,staat in de arm genomen. …,staat ontwikkelde de positionering en huisstijl voor het hotel, en zal samen met Nicemakers onderdeel zijn van het nieuwe hoofdstuk van De L’Europe.

Tom Krooswijk draagt

Tom Krooswijk draagt

Edward Leenders

Edward Leenders staat sinds mei 2018 aan het roer van Heinekens Hotel De L’Europe. Hij volgde Tom Krooswijk op. Leenders is afgestudeerd aan Hotelschool Den Haag en heeft jarenlange ervaring in de internationale hotellerie waarbij hij diverse functies in luxe hotelketens als Hyatt International en Rocco Forte Hotels heeft vervuld.

In zijn laatste posities is Leenders vooral betrokken geweest bij de openingen van nieuwe hotels o.a. Brown’s Hotel Londen. In 2009 heeft hij in de functie als Brand Support Director voor Rocco Forte Hotels voornamelijk een ondersteunde rol gehad van het directieteam waar onder meer het waarborgen van de hotelkwaliteit en het behouden van de internationale relaties voorop stond.

Leenders keerde in 2011 terug in actieve hoteloperaties als General Manager van Hotel Savoy in Florence en 4,5 jaar later naar Hotel Amigo in Brussel.