nieuws

Preston Palace lanceert met ROC van Twente eigen academie

Hotel 897

Preston Palace lanceert met ROC van Twente eigen academie

All-in horecabedrijf Preston Palace uit Almelo biedt nieuwe en bestaande medewerkers vanaf medio september 2019 gratis diplomagerichte scholing aan. Door de nauwe samenwerking van Preston Palace met het ROC van Twente wordt werken en leren onder één dak bij elkaar gebracht.  

Preston Palace wil graag dat haar medewerkers zich verder ontwikkelen en biedt daarom als werkgever gratis diplomagerichte scholing aan op verschillende niveaus. Medewerkers wordt de mogelijkheid geboden in-house deze scholing te volgen en door te groeien. Preston Palace wil daarmee ook de kwaliteit van haar dienstverlening en de loyaliteit van haar medewerkers verhogen.

Erkend diploma

De scholing biedt perspectief voor nieuwe medewerkers. Na succesvolle deelname aan de Academie Preston Palace bemachtigen zij een werkplek bij Preston Palace en verwerven zij een landelijk erkend MBO-diploma.
Preston Palace is het grootste all-inclusive hotel en uitgaanscentrum van Twente en een is de werkplek voor meer dan 500 medewerkers. Bij de afdelingen Horeca, Keuken, Kermis en Huishouding is er een veelzijdig aanbod om werkend te leren. Samen met het ROC van Twente wordt Preston Palace met het nieuwe project nu ook een opleidingsplek.

Starten met niveau 1 en 2

Vanaf medio september 2019 wordt gestart met de opleidingen voor niveau 1 (Entreeopleiding) en voor niveau 2 (Kwalificatiedossier Dienstverlener Facilitair Medewerker).

Vanaf september 2020 is de bedoeling een doorstroom naar niveau 3 te realiseren en in september 2021 naar niveau 4.

Preston Palace

Voor iedereen toegankelijk

Begin 2019 lanceerde Preston Palace al het loyaliteitsprogramma voor haar werknemers. Academie Preston Palace is een aanvulling op het huidige aanbod. ‘Het mooie van Academie Preston Palace is dat het toegankelijk is voor vrijwel iedereen: met of zonder diploma, nieuwe of bestaande medewerkers. Iedereen krijgt zo een kans zich te ontwikkelen en te groeien binnen onze organisatie’, aldus Chantal Monsma, HR-manager bij Preston Palace.

Preston Palace is niet het eerste horecabedrijf dat start met een eigen opleiding. Tapasketen het Zusje leidt ook eigen mensen op en ook de Beren heeft recent haar eigen academie gestart.  En ook Ron Blaauw heeft zijn eigen (erkende) college. Koks worden intern opgeleid door de Horeca Groep Leiden en de Brasserie Groep. Zij starten na de zomer met hun derde klas.