CitizenM wil met Duitse vastgoedpartner hotels openen in vier Duitse steden

CitizenM wil met Duitse vastgoedpartner hotels openen in vier Duitse steden

CitizenM heeft een overeenkomst gesloten met de Duitse projectontwikkelaar GBI om de eerste stappen op de Duitse markt te zetten. De samenwerking moet leiden tot hotels in vier Duitse steden.

Het van oorsprong Nederlandse citizenM is hard aan het groeien. In 2019 opende de keten 6 hotels, waaronder een derde in Amsterdam. In 2020 komen er vier bij, in de VS, Zwitserland en Parijs. En er staan nog vier openingen in de VS gepland. Ook Duitsland wordt nu toegevoegd aan de pijplijn.

Daarvoor is citizenM een samenwerking aangegaan met de Duitse projectontwikkelaar GBI. Samen gaan de partijen hotels ontwikkelen in Berlijn, München, Frankfurt en Hamburg. In elk van die steden voorziet citizenM meerdere hotels.

'Het was al duidelijk dat Duitsland, een gewilde reisbestemming met een sterke economie, een van onze volgende doelen zou zijn', zegt ceo Klaas van Lookeren Campagne tegen Zakenreisnieuws.nl. 'We hadden echter de juiste partner nodig en we zijn verheugd dat we die in GBI hebben gevonden.'

CitizenM, bedacht door zakenman Ratta Chada, opende de eerste vestiging in 2008 op Schiphol. Sindsdien groeide de keten, die zich erop voorstaat een tech-savvy merk te zijn dat zich richt op milennials, wereldwijd tot ruim 20 hotels in acht landen in Europa, Azië en Noord-Amerika.