Nieuwbouw Van der Valk Hotel Nuland bereikt hoogste punt

Nieuwbouw Van der Valk Hotel Nuland bereikt hoogste punt

De nieuwbouw van het Van der Valk Hotel in Nuland heeft het hoogste punt bereikt. Eind 2019 werd gestart met de uitvoer van de nieuwbouwplannen van het hotel aan de A59. Het huidige hotel maakt plaats voor moderne nieuwbouw met 135 kamers.

Van der Valk Hotel Nuland opende in 1968 en is in de afgelopen 50 jaar verschillende keren verbouwd. In 2013 werd het hotel nog voor €15 miljoen grondig onder handen genomen. Nu was echter de tijd rijp om niet te renoveren maar een compleet nieuw hotel neer te zetten. Welk bedrag met de nieuwbouw gemoeid is, is niet bekendgemaakt.

4 generaties aanwezig

'We zijn erg trots en ontzettend dankbaar dat we ondanks deze moeilijke tijden toch de bouw van ons nieuwe hotel kunnen doorzetten en dat er straks een gloednieuw hotel staat', zegt Wendy Van der Valk van Van der Valk Hotel Nuland-‘s-Hertogenbosch bij het bereiken van het hoogste punt van de nieuwbouw. ‘Ruim 50 jaar bouwen we hier in Nuland aan ons mooie familiebedrijf. Dit is voor ons echt een mijlpaal en maakt het vandaag ook extra speciaal, omdat we hier met 4 generaties bij aanwezig kunnen zijn.'

Vier generaties Van der Valk toasten op bereiken hoogste punt nieuwbouw Nuland. Toos van der Valk (90, tweede van rechts) en haar zonen Vincent en Gert-Jan (uiterst rechts), kleindochter Wendy en achterkleindochter Tiana.

Themasuites

Het nieuwe hotel heeft vier verdiepingen en een lobby met een grote glazen vide. Het hotel telt straks 135 kamers waarvan 12 themasuites met sauna of jacuzzi. Verder zijn er een casino, fitness en wellnessfaciliteiten.

Op de begane grond bevindt zich straks Gerrit’s à la carte restaurant, een live cooking restaurant, een hotelbar, private dining room en een sushi bar. Op de eerste verdieping bevindt zich het congrescentrum met multifunctionele zalen.

Najaar 2021

De verwachting is dat het nieuwe hotel in het vroege najaar van 2021 opent. Tot die tijd blijft het huidige hotel (deels) geopend met 97 kamers en met restaurant en receptie in de aangrenzende pop-up locatie ‘De Valk Next Door’. Op de website geeft het hotel regelmatig updates over de bouw.

De coronapandemie heeft voor de bouw van het nieuwbouw hotel voor extra uitdagingen gezorgd. ‘We hebben intensief overleg gehad met alle betrokken partijen om er samen voor te zorgen dat de bouw toch op een veilige manier voorgezet kon worden', aldus Wendy van der Valk.‘Tijdens de lockdowns dokterden we oplossingen uit om de impact op de planning zoveel mogelijk te beperken. De bouw ligt nu gelukkig weer op schema en naar alle verwachtingen zal het nieuwe hoofdgebouw waarschijnlijk geopend worden in het vroege najaar van 2021.’

In de tussentijd wordt ook gewerkt aan de upgrade van het bestaande hoofdgebouw. Daar wordt het dak vanaf gehaald en worden de muren rechtgetrokken om de uitstraling te moderniseren en de balkons te vergroten. Dit gebeurt in fases om hinder voor gasten tot een minimum te beperken.

Van der Valk International

Van der Valk Nuland-'s-Hertogenbosch maakt onderdeel uit van Van der Valk International BV, een holding met zo'n 20 hotels onder zich, zowel in Nederland als daarbuiten. Van der Valk International is ontstaan uit de Nuland-staak, de staak van Gerrit en Toos van der Valk.

Tot de holding behoren 7 Nederlandse hotels en 9 Duitse hotels, 2 in België, 1 in Spanje en 1 op Bonaire. Op dit moment bouwt Van der Valk International ook een hotel in Gorinchem. Sinds vorig jaar is deze tak van de familie ook volledig eigenaar van de Vapiano restaurants.