
Eke Bosman nieuwe voorzitter NK Loaded Fries 2024
Snackdeskundige Eke Bosman is de nieuwe voorzitter van het NK Loaded Fries 2024. Hij roept deelnemers op om de jury te verrassen met een verrassend...

Onafhankelijke hotels in Nederland zien RevPAR met 17% stijgen in 2023
Onafhankelijke hotels in Nederland rapporteren over 2023 een stijging van 17 procent in de omzet per beschikbare kamer (RevPAR), met een gemiddelde...

Chef-koks van Relais & Châteaux stoppen met serveren van paling
De leden van de World Culinary Council van Relais & Châteaux hebben besloten om paling van hun menu's te verwijderen. Dit, nadat Ethic Ocean een...

Kwalitaria Tra viert 75-jarig jubileum na hoogte- en dieptepunten
Wat begon met friet en enkele snacks is 75 jaar later uitgegroeid tot een ambachtelijke cafetaria met een uitgebreid assortiment en prijswinnende...

Horeca maakt afspraken om gehoorschade door versterkte muziek te voorkomen
KHN-voorzitter Marijke Vuik ondertekende vandaag het vierde Convenant Preventie Gehoorschade Versterkte Muziek. Dit convenant is een gezamenlijke...

McDonald's wil over enkele jaren 50.000 restaurants hebben
McDonald's wil in 2027 wereldwijd zo'n 50.000 restaurants hebben. Nu staat de teller bij de Amerikaanse fastfoodketen nog op ruim 41.000 locaties,...

Tips om no shows te voorkomen
No show is nog altijd een veel voorkomend probleem in de horeca. Uit eerder onderzoek blijkt dat dit restaurants gemiddeld €1800 per maand kost. Hoe...

Sneak preview Hotel Keyser Breda: familie Sweere investeert opnieuw
Nadat Hotel Botanique Breda in maart 2023 de deuren opende, kondigt de familie Sweere een volgende investeringsronde aan. Zestien kamers in Hotel...

Vier concrete tips om jong personeel snel wegwijs te maken in je horecazaak
Hoe train je jonge horecamedewerkers, die enthousiast zijn, maar nog weinig ervaring hebben? Bierexpert en horecacoach Ivo Thijssen ontwikkelde een...

The Seafood Bar opent vestiging in Beurs van Berlage: 'Moet iconisch worden'
In de Beurs van Berlage in Amsterdam vinden internationale (wetenschappelijke) congressen en events plaats. Onlangs opende een nieuwe vestiging van...

Winst en investeringen horeca staan onder druk
De horeca heeft een sterke inhaalslag laten zien na de coronapandemie en de omzet ligt nog redelijk op niveau. De winsten staan echter onder druk en...

Binnenkijken bij Brasserie Margaux
Brasserie Margaux is geopend als zusje van Café Garçon in Amsterdam. Achter de schermen is de afgelopen maanden intensief gewerkt aan de renovatie...

Maak gepersonaliseerde gastvrijheid mogelijk met 360° gastprofielen
Als kennis macht is, wat zou je dan doen met een 360° gastprofiel? Die vraag stond centraal tijdens een hospitality-event georganiseerd door de...