Alles over blog

Gaat 'adults only' een trend worden in de Nederlandse hotelwereld?

Gaat 'adults only' een trend worden in de Nederlandse hotelwereld?

De kersverse winnaar van de Dutch Hotel Award 2023 heeft een bijzondere gastbenadering. Als een van de weinige hotels in Nederland richt De...

Peter Rouwen

Peter Rouwen over de revival van bokbier: 'Het is een soort nieuwe haring geworden'

Het was een warme dag, 30 graden om precies te zijn. De mussen hadden niet eens de energie om van het dak te vallen. En wat doen wij? We brouwen...

Peter Rouwen

Peter Rouwen over gevaren van alcohol: 'We moeten ons gezond verstand gebruiken'

Het kan niemand ontgaan zijn dat er momenteel een maatschappelijke en politieke discussie over alcohol gaande is, en dan met name het consumeren...

KHN-voorzitter Marijke Vuik: 'Hebben we te vroeg gejuicht?'

KHN-voorzitter Marijke Vuik: 'Hebben we te vroeg gejuicht?'

'Toegevoegde waarde horeca in 2022 hoger dan voor corona.' Dat is de conclusie die het CBS trekt op basis van nieuwe cijfers uit de Nationale...

Peter Rouwen

Peter Rouwen over wedstrijdbier: 'Medailles verkopen geen druppel extra'

Het seizoen van de bierwedstrijden is weer in volle gang. De prijzen vliegen ons om de oren en de ene na de andere facebookpost komt digitaal op ons...

Pelle's is 'gewoon' de beste

Pelle's is 'gewoon' de beste

Wat zal het bier goed smaken bij het team van Pelle's. Na een tweede plek in 2022 en een derde plek in 2019, heeft het team dit jaar eindelijk de...

Je kunt AI prima inzetten als oproepkracht

Je kunt AI prima inzetten als oproepkracht

Dit jaar werd het taalmodel ChatGPT gratis toegankelijk voor iedereen, en binnen twee maanden had de chatbot al 100 miljoen gebruikers. Nog nooit...

Kim Bijnen

Laatste blog horecastudent Kim Bijnen

Dit is 'm dan, de allerlaatste… Aan alles komt een einde; aan het schrijven van deze blog en aan mijn 'schoolcarrière'. Een mooi moment om voor een...

Peter Rouwen

Peter Rouwen over boter in bier: 'Noodzakelijk voor doordrinkbaarheid?'

Botersmaak in bier wordt over het algemeen niet gewaardeerd. Maar dit zogenaamde dyacetyl is in sommige gevallen een gecultiveerde brouwfout, zo...

De bruine kroeg blijft altijd bestaan

De bruine kroeg blijft altijd bestaan

Bruine kroegen hebben het moeilijk. Sinds het rookverbod in 2008 is een daling in het aantal cafés ingezet.