FSIN

Recordomzet horeca verwacht, maar marges staan onder druk

Recordomzet horeca verwacht, maar marges staan onder druk

Nederlanders geven dit jaar waarschijnlijk een recordbedrag uit in restaurants en cafés. Dat meldt kennisplatform FoodService Instituut Nederland...

Foodservicemarkt groeide in 2022 met €5,8 miljard

Foodservicemarkt groeide in 2022 met €5,8 miljard

De omzet van de foodservicebedrijven is in 2022 gestegen met ruim 40%, naar een omzet van €19,1 miljard. Dat meldt het FoodService Instituut...

FSIN: 'Explosie bezorgformules dé foodontwikkeling van 2021'

FSIN: 'Explosie bezorgformules dé foodontwikkeling van 2021'

De explosieve groei van bezorgformules voor boodschappen en maaltijden is dé ontwikkeling van 2021 in de Nederlandse foodmarkt. Dat laat de FSIN...

FSIN: Foodservice mist €7,1 miljard omzet in 2020

FSIN: Foodservice mist €7,1 miljard omzet in 2020

Een maand geleden lanceerde FSIN een eerste corona-scenario voor de foodsector. Inmiddels zijn we weer een aantal weken verder en mag duidelijk zijn...

FSIN: 'Strijd om maagaandeel is in 10 jaar tijd sterk veranderd'

FSIN: 'Strijd om maagaandeel is in 10 jaar tijd sterk veranderd'

De strijd om het maagaandeel is in 10 jaar tijd sterk veranderd. Het is één van de ontwikkelingen waar het FSIN Brunchcongres, gehouden op dinsdag 14...

FSIN Food 500: Gemaksvoedsel jaagt omzet foodsector aan

FSIN Food 500: Gemaksvoedsel jaagt omzet foodsector aan

Nederlanders geven zich massaal over aan gemaksvoedsel. Dat is terug te zien in de cijfers van de FSIN Food500, de ranglijst van de 500 grootste...

Omzet foodservice passeert grens van 20 miljard euro

Omzet foodservice passeert grens van 20 miljard euro

De omzet foodservicebedrijven 2018 steeg met 5,5% tot een recordomzet van meer dan €20 miljard. De bezorgomzet steeg met 13,4% naar €1,7 miljard. De...

FSIN: foodconsumptie buitenshuis stijgt met €643 miljoen

FSIN: foodconsumptie buitenshuis stijgt met €643 miljoen

Als het consumentenvertrouwen stijgt, gaan consumenten meer buiten de deur consumeren. Die wetmatigheid bestaat al decennialang. In 2015 steeg het...

Consument kiest nieuwe plekken om te eten

Consument kiest nieuwe plekken om te eten

Het Nederlandse foodlandschap verandert snel. De consument, die niet meer denkt in traditionele foodkanalen maar in behoeftemomenten, kiest voor...

'Bedrijfscatering zit op slot'

'Bedrijfscatering zit op slot'

De bedrijfscatering zit op slot, zo wordt gemeld in de Beleidsmonitor 2016 van het Food Service Instituut Nederland. Het gevolg daarvan is dat...