Alles over Bier

Foto: Guy Houben

Le Bon Vivant wil met nieuw culinair concept een Michelinster verdienen

Restaurant Le Bon Vivant, onder leiding van chef-eigenaar Björn Dijkstra, legt met het nieuwe culinaire concept 'Dobbel Good' de lat hoog.

Bierbrouwer Ronald VandeStreek

Utrechtse bierbrouwer overtuigd: 'Over tien jaar is fresh hop groter dan bokbier.'

In het Nederlandse bierlandschap is een stille revolutie gaande, aangevoerd door de Utrechtse brouwerij VandeStreek. En dat heeft alles te maken met...

Franck Everes en Michiel Houkes voor Eten & Drinken in Nijmegen Oost.

Ondernemer heeft oplossing tegen bierverspilling: 'Werkt perfect!'

Goed bier door de spoelbak gieten. Dat is pure geldverspilling. Het overkomt iedere ondernemer met een tap. Maar niet (meer) bij uitbater Michiel...

Gespot: Bij café Dulle Griet drink je schoenloos je bier

Gespot: Bij café Dulle Griet drink je schoenloos je bier

In café Dulle Griet in Gent krijg je niet zomaar een biertje. Bestel je het iconische Max-bier, dan moet je eerst een schoen afstaan.

Column Tom van Erven Dorens: 'Ga als klant van Heineken nu het gesprek aan'

Column Tom van Erven Dorens: 'Ga als klant van Heineken nu het gesprek aan'

Trots zijn we allemaal een beetje op 'onze' grootste brouwerij van Nederland: Heineken. Op vakantie zie je het Heineken bier vaak zichtbaar in de...

Eerste bierpairing evenement voor professionals: Craft Culinair

Eerste bierpairing evenement voor professionals: Craft Culinair

CRAFT, de branchevereniging voor onafhankelijke bierbrouwerijen, organiseert op dinsdag 29 oktober het eerste bierpairing evenement voor...

Het Mergel Wit is in april 2024 gelanceerd en wordt inmiddels bij tientallen horecazaken geschonken.

Mergel Wit van Stadsbrouwerij Maastricht is uniek in de bierwereld

De zomer laat nog even op zich wachten, maar met mooie zomertemperaturen in het vooruitzicht, komt er heerlijk terrasweer aan. Stadsbrouwerij...

De nieuwe terras- en zomerdranken: van bieren,  premix mocktails tot fris en sap

De nieuwe terras- en zomerdranken: van bieren, premix mocktails tot fris en sap

Na een tegenvallende voorzomer kijken ondernemers én gasten uit naar een seizoen vol zonnig terrasweer. De horeca staat klaar om gasten te verwennen...

Peter Rouwen

Peter Rouwen over hop burn en 'blinde bieren': 'We komen er niet onderuit'

Het kan u niet ontgaan zijn, de laatste tijd is er sprake van een fenomeen dat jaren geleden ondenkbaar was. Sommige biertypen worden steeds...

Pop-up café in de Domtoren in Utrecht van brouwerij uit de stad

Pop-up café in de Domtoren in Utrecht van brouwerij uit de stad

De Utrechtse brouwerij VandeStreek opent binnenkort een pop-up café in de Domtoren. Er wordt dan een bier gepresenteerd dat gerijpt is in de Domtoren...