Alles over Muziek

Binnenkijken bij Amsterdams café Keetje Tippel: 'Hoerig en over de top interieur'
Het interieur van het nieuwe Nederlandstalige muziekcafé Keetje Tippel in de Amsterdamse Korte Reguliersdwarsstraat is uitbundig. Van een tijgerprint...

Horeca stuurt Sena brandbrief over betaling muziekrechten per 2024
Moeten horecabedrijven die rechten-inclusieve muziek als achtergrondmuziek gebruiken vanaf 2024 toch zogenaamde naburige rechten afdragen aan Sena?

Muziek in je horecazaak: do's en don'ts
Hoe hard mag de muziek? En is het nummer sowieso wel de juiste keuze of mag de muziek iets verrassender zijn? Waar moet je allemaal op letten als het...

Akoestiek verbeteren in de horeca: tips en oplossingen
Akoestiek is vaak een ondergeschoven kindje in de horeca. 'Geluid is echter cruciaal voor de kwaliteit van een horecabezoek en daarmee de ervaring...

Nieuwe uitvoering Hazes-hit 'Het is tijd, de hoogste tijd' voor heropening horeca
Diggy Dex, Nick Schilder en Roel van Velzen hebben voor de heropening van de horeca de bekende Hazes-hit 'Het Laatste Rondje' herschreven. In de...

Compensatieregeling licentiehouders Buma, Sena en Videma
Door de gedwongen sluiting van de afgelopen maanden hebben veel ondernemers geen muziek gedraaid, of beelden uitgezonden in hun zaak. Wat betekent...

Muziek als instrument om identiteit hotel te versterken
Anno 2020 zet een hotelier niet alleen een dj-set, slimme speaker met vintage look of hippe platenspeler op de kamers. Een hotel dat zich wil...

Muziek in de zaak: sfeervol, maar niet gratis
Muziek in de horeca hoort er bij. Het is sfeerbepalend en een aanvulling op de uitstraling van de zaak. Een playlist aanzetten via een (gratis)...

Nog geen duidelijkheid rekening Buma Stemra tijdens coronasluiting
Het is nog niet duidelijk of horecaondernemers hun licentietarieven voor het afspelen van muziek in de zaak moeten betalen aan Buma Stemra. De horeca...

'Muziek van één persoon vaak leidend
Muziek is emotie, herkenning en beleving. Kenner of niet; muziek heeft op iedereen effect. Of je wilt of niet. In de horeca worden heel vaak de...