Misset Horeca
  • Start gratis proefperiode
  • Inloggen
  • Actueel
  • Ondernemen
    • Nieuwe medewerker
    • Medewerker in dienst
    • Medewerker uit dienst
    • Horecabedrijf starten
    • Financieel gezond
    • Wetten & Regels
  • Eten & drinken
    • Menukaart
    • Recepten
    • Drankenkaart
    • Koffie & Thee
    • Seizoenen en feestdagen
  • Bediening
    • Gastbenadering
    • Digitalisering
    • Hygiëne
  • Terras
  • Interieur
    • Keuken inrichten
    • Conceptontwikkeling
    • Inrichting
  • Inspiratie
  • Michelin

vandaag

  • Het hele team van BlueBlood.
    Awards en Onderscheidingen10:35

    BlueBlood in Hilton Den Haag weer 'Beste Hotel-Restaurant van Nederland'

    Restaurant BlueBlood is voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot 'Beste Hotel-Restaurant van Nederland'.

  • Loetje10:18

    Loetje opent 38e vestiging in Oegstgeest

    Loetje heeft de deuren van zijn nieuwste restaurant, gelegen aan de Klinkenbergerplas in Oegstgeest, geopend.

  • Foto ter illustratie, bij de sluitingen in de horeca
    Sluitingen07:00

    Deze horecazaken gingen failliet of sloten de deuren in oktober 2025

    Ook in de afgelopen maand gingen er weer horecazaken failliet, of besloten ondernemers zelf te stoppen met hun bedrijf. Misset Horeca publiceert maandelijks de sluitingen die bij de redactie bekend zijn. Dit is het overzicht van oktober 2025.

gisteren

  • Tom Schoonus en Nina Kaalverink van Noble Kitchen in Cromvoirt
    Edwin Katsgisteren

    Noble Kitchen* krijgt nieuwe chef: Edwin Kats neemt afscheid van restaurant in Cromvoirt

    Edwin Kats neemt per 1 januari 2026 afscheid van zijn geliefde restaurant Noble Kitchen* in Cromvoirt. Zijn huidige keukenchef gaat vanaf dan zorg dragen voor de exploitatie, terwijl ondernemer en investeerder Robert van der Wallen eigenaar wordt van het restaurant.

  • Interieur van The Lemon Tree in Deventer
    Kerstgisteren

    Zó bereid je je voor op kerst: ondernemers kiezen voor vast menu óf juist voor à la carte

    Kerst staat alweer bijna voor de deur. We vroegen drie horecaondernemers hoe zij omgaan met de voorbereidingen op de feestdagen. 'Uiteindelijk willen mensen gewoon waar voor hun geld. Dat kun je op verschillende manieren bereiken.'

28 oktober 2025

  • Björn de Waal van het Arsenaal 1309 in Doesburg
    Openingen28 okt. 25

    Björn de Waal gaat na Arsenaal 1309 nieuw avontuur aan bij bekend wijnbedrijf in Arnhem

    Chef en ondernemer Björn de Waal gaat na het faillissement van Arsenaal 1309 in Doesburg een nieuw avontuur aan bij Robbers en Van den Hoogen in Arnhem. Hij start een nieuw concept in de wijnbar van dat bedrijf.

27 oktober 2025

  • Restaurant27 okt. 25

    Inschrijving geopend voor NK Leermeester-Leerling, Green Chefs Hat en Open NK Koken

    De inschrijving voor drie van de meest prestigieuze kookwedstrijden van Nederland is officieel geopend: het NK Leermeester-Leerling, de Voorronde Green Chefs Hat en het Open NK Koken. De finales vinden traditiegetrouw plaats tijdens Horecava in RAI Amsterdam, begin januari 2026. Inschrijven kan tot maandag 10 november.

  • Interieur en Inrichting27 okt. 25

    Binnenkijken bij Union House: Tivoli-pand omgetoverd tot all day horecaformule

    Het voormalige poppodium Tivoli aan de Utrechtse Oudegracht is getransformeerd tot all day concept Union House: een restaurant met binnentuin, cocktail- en wijnbar/lounge en een podium. Het pand biedt ook onderdak aan het Conscious Hotel met 46 hotelkamers.   

24 oktober 2025

  • Het is belangrijk om als horecazaak online goed vindbaar te zijn
    Restaurant24 okt. 25

    Zó zorg je ervoor dat jouw horecazaak online goed vindbaar is: vijf concrete tips

    Hoe zorg je er als ondernemer voor dat jouw restaurant, café of hotel online goed vindbaar is? Met deze vijf concrete tips kun je zelf aan de slag om jouw bedrijf goed onder de aandacht te brengen.

23 oktober 2025

  • Binnenkijken bij23 okt. 25

    Binnenkijken bij Este in Waalwijk: geen poespas, wél gerechten die met aandacht zijn bereid

    In het oudste monument van Waalwijk, een voormalige kloosterboerderij uit 1440, heeft sinds 14 oktober restaurant Este haar deuren geopend. De nieuwe zaak van horecaondernemer Dave Buskermolen en zijn team, onder meer bekend van restaurant Sud in Oisterwijk, brengt een eigentijdse keuken in een historische setting.

  • Foto: Diederik van der Laan / Dutch Photo Agency
    Sluitingen23 okt. 25

    Twee vestigingen van De Pizzabakkers mogen weer open: gemeente wederom teruggefloten

    De rechtbank Amsterdam heeft bepaald dat twee van de vier gesloten vestigingen van restaurantketen De Pizzabakkers voorlopig weer open mogen. De voorzieningenrechter oordeelt dat de burgemeester de sluiting van de panden aan de Plantage Kerklaan en de Haarlemmerdijk onvoldoende heeft onderbouwd. Het is de tweede keer in korte tijd dat de rechtbank oordeelt dat de gemeente Amsterdam disproportioneel heeft gehandeld, nadat er aanslagen werden gepleegd en sluitingen volgden.

  • Vincent van der Valk en René Brienen op Bonaire
    Brienen aan de Maas23 okt. 25

    Restaurant Brienen aan de Maas voorgoed dicht: chef René blijft actief op Bonaire

    Restaurant Brienen aan de Maas in Well is voorgoed dichtgegaan. De zaak zou sluiten per 1 april 2026, maar meerdere factoren zorgden voor een stroomversnelling.

22 oktober 2025

  • Zusje22 okt. 25

    Zusje opent eerste restaurant over de grens

    Restaurantketen Zusje gaat naar Duitsland en opent de eerste buitenlandse vestiging in Aken. Het is de 41e vestiging.

21 oktober 2025

  • De tafel van The Lemon Tree in Deventer
    Diefstal21 okt. 25

    Unieke tafel van The Lemon Tree gestolen: ondernemer stelt flinke beloning in vooruitzicht

    Het succesvolle bedrijf The Lemon Tree in Deventer maakte in korte tijd het nodige mee. Hun sociale media werden gehackt, waarna een inbraak in de zaak volgde. Nu is er ook nog een unieke en loodzware tafel gestolen. Eigenaar Valentijn Bergers laat het er niet bij zitten en heeft een beloning van 5.000 euro klaarliggen voor de gever van de gouden tip.

  • Openingen21 okt. 25

    Cocktail- en foodconcept The Wanderer by Dutch Cocktail Club opent op Schiphol

    Reizigers op Schiphol kunnen sinds 7 oktober terecht bij The Wanderer by Dutch Cocktail Club, een nieuwe cocktail- en foodspot in Lounge 1.

Het beste van Misset Horeca in je mail

Volg het laatste horecanieuws en krijg praktische handvatten, antwoorden op ondernemersvragen en inspiratie van collega-ondernemers.

  1. Vacatures

  2. Hotelschool The Hague

    Rooms Division Instructor

    Hotelschool The Hague logo
  3. Optisport

    Locatie Manager (Horeca, Theater en Events) - Boxmeer

    Optisport logo
Bekijk vacatures
  • Abonneren
  • Nieuwsbrief
  • Over Misset Horeca
  • Digitaal magazine
  • Klantenservice
  • Vacatures
  • Contact
  • Adverteren

Actueel

Ondernemen

  • Nieuwe medewerker
  • Medewerker in dienst
  • Medewerker uit dienst
  • Horecabedrijf starten
  • Financieel gezond
  • Wetten & regels

Eten & drinken

  • Menukaart
  • Recepten
  • Drankenkaart
  • Koffie & Thee
  • Seizoenen en feestdagen

Bediening

  • Gastbenadering
  • Digitalisering
  • Hygiëne

Terras

Interieur

  • Keuken inrichten
  • Conceptontwikkeling
  • Inrichting

Terras Top 100

  • Michelin
  • Gault&Millau
  • Lekker

Inspiratie

  • Restaurant
  • Café
  • Hotel

Misset Horeca is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen