Rick Kempen

Belang van een goede bierkaart
De ideale bierkaart bestaat niet. Maar in zijn sessie 'Het belang van een goede bierkaart' waagt Rick Kempen een poging ondernemers er zo dicht...

Zo haal je veel meer omzet met een goede bierkaart
Uit een goede bierkaart is meer omzet te halen. Maar waar voldoet een goede bierkaart aan? Zes ondernemers van toonaangevende cafés aan het woord.

Tweede Stibon Biersymposium op BBB Maastricht
Met onder meer paneldiscussies en een keynote van Yvan de Baets van Brasserie De la Senne, organiseert Stibon haar tweede Biersymposium.

Blog Rick Kempen: mijn laatste column
Er is een tijd van komen, er is een tijd van gaan - de tijd van gaan is nu gekomen. Na 3 jaar geregeld een column over 's werelds mooiste drank te...

Rick Kempen: Gaat de bierprijs nou wéér omhoog?!
Dit jaar, terwijl de horeca nog gesloten was vanwege dat ellendige virus, werd de bierprijs zonder pardon met enkele procenten verhoogd. En maak je...

Rick Kempen: Eerste Hulp bij Personeelsproblemen
Volstrekt bizarre tijden zijn het, en waarschijnlijk blijft dat nog wel even zo. De horeca mag alweer een tijdje open maar kampt met een onverwacht...

Rick Kempen: Boycot de wansmaak
Wil je serieus een bier verkopen dat Blonde Snol heet? Zet je echt Tietje op de kaart, met een tiet allesbehalve subtiel op het etiket getekend? Rick...

Rick Kempen: 'De baarlijke nonsens van Heinekens bloedbadbier'
Een interview met Heineken's directeur retail Fleur Jansen, waarin ze ingaat op de reden van het introduceren van Birra Moretti op de Nederlandse...

Rick Kempen: Bud is een sof
'Voetbalfans in opstand, 25 miljoen hectoliter in de min en lege bierschappen waar alleen nog Bud te vinden is. 'Hoe zou het gaan met Bud?'

Rick Kempen op Terras Kickstart: 'Digitale bierkaart, proeven en smaak koppelen aan gast'
Het voordeel van het digitaliseren van je bierkaart. Gasten kunnen zelf -van tevoren- hun keuzes maken en bijhouden en aanpassen was nog nooit zo...