Sommelier

1177840108

Hoe kies je het juiste glaswerk en hoeveel heb je nodig?

Als (bier)cafe heb je het relatief makkelijk wat glaswerk betreft. De brouwerij of bierleverancier verzorgt dat dan vaak. Maar als startend...

Kirsten Abels te midden van Clarissa Slingerland, Barbara Verbeek en sponsoren Walraven Sax en Royal Leerdam.

Kirsten Abels is uitgeroepen tot Wijnvrouw van het Jaar 2023

Op maandag 18 september heeft de vakjury van de Wijnvrouw van het Jaar verkiezing Kirsten Abels uitgeroepen tot Wijnvrouw van het Jaar 2023. Een...

Acht sommeliers wisselen van baan

Acht sommeliers wisselen van baan

De afgelopen maanden zijn veel sommeliers van baan gewisseld. Wat opvalt is dat de trend die tijdens de pandemie met Roy Pelgrim is gestart om over...

Sommelier Wouter Denessen verlaat Flore**

Sommelier Wouter Denessen verlaat Flore**

Wouter Denessen, maître van restaurant Flore** en hoofdsommelier van Hotel De L'Europe in Amsterdam, verlaat de horeca en stapt over naar de...

Nadine Mögling (links) en Margot Los

Een goede wijnkaart samenstellen en de service verbeteren: topsommeliers geven tips

Niet elke horeca-ondernemer heeft de tijd, de ervaring of de expertise in huis om een goede wijnkaart samen te stellen. Nadine Mögling en Margot Los...

Margot Los (Parlotte, GaultMillau) en Nadine Mögling (Bij Jef*, Michelin)

In gesprek met de Sommeliers van het Jaar: 'Geef gasten geen wijncursus aan tafel'

Nadine Mögling en Margot Los werden door Michelin en Gault&Millau uitgeroepen tot sommeliers van het jaar. Voor buitenstaanders lijkt de top daarmee...

Weijnschenk en Charbon

Duurzaam wijn schenken: zonder glasbak

Medewerkers zijn schaars, flessen en kurken voor wijn worden steeds duurder, dus ondernemers zoeken naar alternatieven die vaak ook nog eens...

Wijntrends volgens de nieuwe generatie: 'Gast gaat voor elegant met mooie zuurgraad'

Wijntrends volgens de nieuwe generatie: 'Gast gaat voor elegant met mooie zuurgraad'

Ze zijn jong, hebben een enorme drive, een grote dossierkennis en durven te verrassen met onbekende wijnen. De nieuwe lichting sommeliers is...

De eigenaren van cafe Parlotte Margot Los (l), Maarten Pinxteren (chef-kok) en Marjolein Peltzer. Foto: Diederik van der Laan / Dutch Photo Agency

Gault&Millau 2023: Sommelier van het Jaar

Margot Los van Café Parlotte in Amsterdam is door restaurantgids Gault&Millau verkozen tot Sommelier van het Jaar 2023. Dit is maandag 13 februari...

Sommeliers worstelen met alcoholvrije wijn

Sommeliers worstelen met alcoholvrije wijn

Alcoholvrije dranken in de horeca zijn in opkomst, ook als het gaat om alcoholvrije wijn. Wijnspecialisten hebben nog steeds wat moeite met...