Jobtimiser
Je terras winterklaar maken, dat doe je in de zomer
Zomertijd betekent voor horecaondernemers alvast nadenken over de wintertijd. Terwijl de terrassen nog vol zitten, zou je actie moeten ondernemen voor de komende maanden.
Zomertijd betekent voor horecaondernemers alvast nadenken over de wintertijd. Terwijl de terrassen nog vol zitten, zou je actie moeten ondernemen voor de komende maanden.
Wil je het hele jaar gasten op het terras? Dat kan met terrasverwarming.
Tom Hamaekers van Boscafé De Nachtegaal draait 30 procent extra omzet dankzij een slim opgezet winterterras.
Wil je dit najaar opvallen met je drankenkaart? Maak een winterse drankenkaart met huisgemaakte chocolademelk, bokbieren met gelaagde smaken en herfstige cocktails.
Wie als horecaondernemer nog nooit een winterterras heeft opgebouwd, moet nú toeslaan.
De regels voor een winterterras verschillen sterk per gemeente. Wat bij de een wel mag, is bij de ander verboden. Ondernemers dienen bij hun gemeente goed te informeren naar de mogelijkheden. En begin op tijd. Vergunningsaanvragen kunnen lang duren.