nieuws

Michelin 2011: ML trilt op poten na behalen Michelinster

Restaurant

We staan te trillen op onze poten’. Liane Grootveld van restaurant ML in Haarlem noemt het ongelooflijk dat hun zaak een Michelinster heeft gekregen. ‘We weten dat we lekker bezig zijn, maar dit hadden we echt niet verwacht’.

Michelin 2011: ML trilt op poten na behalen Michelinster

‘Mijn man Mark zat op MissetHoreca.nl te kijken naar de nieuwe sterren. Ziet hij ineens ons daartussen staan. Jeetje zeg, staan we ineens tussen al die toppers. We hebben geschreeuwd, geknuffeld en een traantje gelaten’, aldus Grootveld.

Mark Gratama weet zich nog exact te herinneren wanneer Michelin op bezoek was. ‘Op 31 maart belde iemand om 11.00 uur op om te komen lunchen. Anderhalf uur later zat een Belg in ons restaurant. Hij bestelde een menu en huiswijn. Tijdens het afrekenen zagen we op de credticard de naam “Werner Loens” staan. Toen wisten we dat we gecontroleerd waren door de hoofdinspecteur zelf.’

Voor Gratama is een Michelinster een bekroning op het werk. ‘Het is onwijs geweldig en totaal niet verwacht. We gaan onze prijsstelling niet veranderen door de ster. Het is in deze periode al behoorlijk druk, maar dat zal nog wel toenemen met deze bekroning’.

Overzichten Michelinsterren:

Reageer op dit artikel