nieuws

Aziaten aan de wijn, veilinghuizen profiteren

Restaurant

Veilinghuizen hebben dit jaar wereldwijd voor meer dan 350 miljoen dollar (264 miljoen euro) aan wijn verkocht. Zij hebben geprofiteerd van de aantrekkende vraag in Azië. De verkopen liggen weer op het niveau van voor de recessie in 2007.

Aziaten aan de wijn, veilinghuizen profiteren

,,De omzet in Azië is bijzonder robuust”, zei president en veilingdirecteur John Kapon van Acker Merrall & Condit. Het veilinghuis boekte dit jaar een totale omzet van 98,5 miljoen dollar. ,,Hongkong heeft New York ingehaald als ’s werelds grootste wijnveiling.”

Acker Merrall & Condit verkocht voor 63,5 miljoen dollar in Azië, een stijging van 206 procent ten opzichte van 2009. In New York werd een omzet geboekt van 28 miljoen dollar, een stijging van 55 procent ten opzichte van vorig jaar.

Veilinghuizen Sotheby’s en Christie’s behaalden respectievelijk een omzet van 88 miljoen en 71 miljoen dollar. Hart Davis Hart verkocht voor 39,2 miljoen dollar, terwijl Zachy’s Wine Auctions een omzet boekte van 56,6 miljoen dollar.

,,Aziatische kopers beginnen op nul”, zei Serena Sutcliffe, hoofd van Sotheby’s International Wine Department. ,,Ze richten zich op de westerse leefstijl. Ze bouwen grote huizen en willen een wijnkelder. Het is een belangrijk onderdeel van het zakelijke en sociale leven.”

Reageer op dit artikel