nieuws

Alle topkoks Alliance op culinair feest

Restaurant

Alle 35 Allianca-topkoks uit Nederland en België komen zondag 30 augustus bijeen op StrandZuid nabij de RAI in Amsterdam voor een culinaire proeverij. De proeverij wordt dit jaar voor de tweede keer gehouden. Tweesterrenrestaurant Ciel Blue doet echter voor het eerst mee.

Alle topkoks Alliance op culinair feest

Alle Alliance koks doen mee aan deze Alliance Summer Tasting. Speciaal voor deze gelegenheid bereiden zij zomerse gerechtjes die begeleid worden door diverse wijnen.

In de Alliance Gastronomique zitten meerdere restaurants met één of meer Michelin sterren. Eén daarvan is het eerder genoemde Ciel Bleu. Chef-kok Onno Kokmeijer zwaait hier de scepter en gaat tijdens het event ook koken. Ciel Blue is sinds een jaar aangesloten bij de Alliance Gastronomique. Andere toppers zijn De Librije en Oud Sluis.

‘Het wordt een heel informeel event waar veel jong publiek op af komt. Het is een strandfeest voor de levensgenieter die houdt van lekker eten en drinken.’

Volgens Kokmeijer wordt Nederland steeds meer culinair bewust. ‘Er is meer waardering om op hoog niveau te eten. Daar past dit concept prima in. Vorig jaar was het zeer succesvol en helemaal uitverkocht.