nieuws

Bijna miljoen kijkers voor Herman’s Restaurant School

Restaurant

De eerste aflevering van Herman’s Restaurant School op RTL 4 heeft 945.000 kijkers getrokken. Daarmee staat Den Blijker in de top-10 van best bekeken programma van dinsdag 30 augustus.

Bijna miljoen kijkers voor Herman’s Restaurant School

De 945.000 kijkers is goed voor een negende plaats, blijkt uit Kijkcijferonderzoek.nl. Het Acht Uur Journaal van de NOS was met bijna 1,8 miljoen kijkers het best bekeken dinsdag. Den Blijker liet onder andere Knevel en Van den Brink en Studio Sport achter zich.

In Herman’s Restaurant School worden tien kandidaten klaargestoomd voor het vak van kok of gastpersoon. Het gaat om kandidaten die stuk voor stuk de nodige problemen hebben gehad in hun leven.

Het programma is gebaseerd op het Britse format van Jamie Oliver. Voor RTL gaat het vooral ook om de persoonlijke verhalen van de kandidaten. De kandidaten worden niet alleen getraind voor het kookvak, ook moeten ze het onderdeel gastheerschap beheersen.