nieuws

De Zwethheul in andere handen

Restaurant

Cees Wiltschut heeft zijn tweesterrenrestaurant De Zwethheul in Schipluiden tussen Den Haag en Rotterdam overgedaan aan zijn chef-kok Mario Ridder. Ridder zegt direct plannen te hebben met de topeetgelegenheid.

De Zwethheul in andere handen

In het diepste geheim werkte de 64-jarige Wiltschut aan een verkoop van De Zwethheul. Eind augustus liet hij tijdens het evenement Alliance Summer Tasting in Amsterdam nog weten dat er geen nieuwswaardige ontwikkelingen te melden waren.

In De Telegraaf van zaterdag wordt de verkoop gemeld. Per 1 januari 2009 is Mario Ridder de nieuwe eigenaar van de exploitatie van het tweesterrenrestaurant. Ridder heeft daarnaast een optie tot de overname van het vastgoed op termijn.

Win-winsituatie

‘We zijn allebei heel erg blij. Het klikt tussen ons. Het is een win-winsituatie. Nu kan ik me voorbereiden op de enige trofee die nog openstaat: drie Michelinsterren’, aldus Ridder in De Telegraaf.

Naast de jacht op een derde Michelinster wil Mario Ridder op korte termijn veranderingen doorvoeren. Zo wordt het interieur van het restaurant drastisch veranderd. Het moet een meer warmere uitstraling krijgen.

Mario Ridder stapte een paar jaar geleden over van restaurant Parkheuvel in Rotterdam naar De Zwethheul. Zijn transfer kwam enkele dagen na het vertrek van Erik van Loo van De Zwethheul naar Parkheuvel rond. Ridder was eerder in beeld om Cees Helder op te volgen in Parkheuvel, maar deze deal kwam nooit rond.