nieuws

Ex-sterkok Jalhaij mede-eigenaar Marfo

Restaurant

Pascal Jalhaij is mede-eigenaar geworden van Marfo bv, leverancier van maaltijden voor de catering. Jalhaij, die voorheen furore maakte in de horeca en twee Michelinsterren kookte bij Restaurant Vermeer in Amsterdam, gaat zich vooral bezighouden met maaltijden voor gezondheidszorg. Een terugkeer naar de horeca is echter niet van de baan.

Ex-sterkok Jalhaij mede-eigenaar Marfo

Jalhaij en vijf andere managers hebben een pakket van aandelen van Marfo overgenomen van de directeuren Herman Schaap en Arnold Zuidgeest. Jalhaij mag zich vanaf deze week dan ook mede-eigenaar noemen van Marfo BV.

De voormalig tweesterrenkok zegt het goed naar zijn zich te hebben in Lelystad. ‘Ik word niet beperkt in creativiteit. Ik kan me volledig concentreren op het creatieve gedeelte van het maken van maaltijden. Acht koks koken mijn creaties na. Ik controleer alles wat eruit gaat’, aldus Jalhaij.

‘Pop-up concept’

Marfo levert voor zestig procent aan vliegtuigmaatschappijen en voor veertig procent aan de foodservice voor zorginstellingen. ‘Ik wil dat in de zorg gasten à la carte kunnen kiezen en niet twee weken van tevoren een lijstje moeten invullen. Nu kunnen ze met ons nieuwe concept een dag van tevoren kiezen wat ze willen eten’.

Het nieuwe concept verkeert nog in een testfase, maar draait al in de regio Den Haag. Het heeft de werktitel ‘pop-up concept’ meegekregen. ‘We gaan de maaltijden in de zorg naar een hoger platform brengen. We hebben ons het lot van de eindgebruiker aangetrokken. De maaltijden worden in Lelystad gemaakt en binnen twee uur teruggekoeld naar min veertig graden. Daarna worden ze getransporteerd naar Wateringen, waarna ze worden doorvervoerd naar de instellingen’.

Veel benaderd

Ondanks de nieuwe stap als mede-eigenaar van Marfo sluit Jalhaij een terugkeer naar de horeca niet uit. Regelmatig wordt hij benaderd om weer chef te worden. ‘Ik kan mijn gasten niet missen. Daarom gaan we ook meer gasten van Marfo ontvangen aan de nieuwe Chef’s Table van Creadoom, hier in Lelystad’.

Daarnaast is er nog een plan om een restaurant bij Marfo te openen, The Dining Room. ‘Maar door de recente ontwikkeling is dat even in de ijskast beland. Ik ben het culinaire geweten geworden van Marfo en daar richt ik me eerst op. Daarnaast is er contact met een uitgeverij over het uitbrengen van een boek. Ook reis ik veel om inspiratie op te doen voor onze klanten in de airline business’.

Reageer op dit artikel