nieuws

Horecaman gooide seksschandaal op straat

Restaurant

Het seks-in-de-fietsenkelderschandaal rond de Nijmeegse wethouder ruimtelijke ordening Paul Depla zou naar buiten zijn gebracht door de voorzitter van éénmansfractie Gewoon Nijmegen en horecaondernemer Jo Janssen. Hij en Depla hadden een zakelijk conflict over illegale bouwpraktijken in een aantal van Janssens bedrijven.

Horecaman gooide seksschandaal op straat

Depla liet de verbouwingen aan de panden stilleggen, waarop Janssen met het seksschandaal naar buiten zou zijn getreden, onder meer naar Geenstijl.nl en De Gelderlander. Hij zou eerder tegen een ander raadslid verkaard hebben dat ‘hij Depla wel zou pakken’.

Het gerucht zong al langer rond in Nijmegen. Burgemeester Thom de Graaf liet het in juni al eens onderzoeken, maar deed het af als een privézaak. Daarmee leek de kous af, tot het ineens in de media belandde, drie weken na het stopleggen van de bouwwerkzaamheden in Janssens panden.

Motief

De grote partijen zijn het erover eens dat er vanuit het stadhuis gelekt is, SP-fractievoorzitter Hans van ’t Hooft meent dat Janssen in ieder geval een duidelijk motief heeft.

Horecaman en projectontwikkelaar Janssen heeft een groot deel van winkelstraat Lange Hezelstraat in zijn bezit. Een aantal van die panden staat op naam van zakenpartners en familieleden, schrijft De Volkskrant.

Reputatie

De reputatie van het raadslid van Gewoon Nijmegen is voor velen omstreden. Janssen is voormalig eigenaar (niet uitbater) van bordeel Club Diana in Malden en heeft volgens bronnen veel geld verdiend met de prostitutie.

Ook bezat hij nachtcafé Ambassadeur dat druk bezocht werd door de Nijmeegse onderwereld en zijn Havencafé werd door de politie gesloten wegens drugs- en wapenhandel.

Nu is hij plaatselijk bekend van het Nijmeegse restaurant ’t Lemke.

Reageer op dit artikel