nieuws

Kort geding Sterwijnenthuis.nl ingetrokken

Restaurant

Het kort geding dat de veelbesproken wijnwebshop Sterwijnenthuis.nl had aangespannen tegen Résidence Wijnimport, is van de baan. De importeur uit Roelofarendsveen heeft volgens Sterwijnenthuis.nl toegezegd te blijven leveren tot het eind van het contract. Daarmee is het conflict uit de wereld.

Kort geding Sterwijnenthuis.nl ingetrokken

Gijs den Hollander, een van de initiatiefnemers van Sterwijnenthuis.nl, verklaart dat Résidence heeft aangegeven ‘gewoon’ weer te leveren. Recent liet oprichter Nico McGough aan Missethoreca.nl weten dat enkele wijnen niet konden worden geleverd, omdat deze waren uitverkocht. Contractbreuk volgens Sterwijnenthuis.nl, dat besloot tot het aanspannen van een kort geding dat vrijdagochtend zou dienen voor de rechtbank in Den Bosch.

Résidence-oprichter Nico McGough wil weinig kwijt over het ‘conflict’. ‘Ik heb in mijn 30-jarige carrière veel meegemaakt, maar dit slaat alles. Aan de voorwaarden is niets veranderd. Wat wij doen, is in de horeca heel normaal. Als een wijn is uitverkocht, lever je een alternatief, vaak het opvolgende oogstjaar. Sterwijnenthuis.nl heeft heel bewust de publiciteit gezocht en gekregen.’

Résidence stopt in februari 2012 met het leveren van wijnen aan de wijnwebshop.

Sterwijnenthuis.nl levert 350 wijnen die worden geschonken in zestig restaurants met een of meerdere Michelinster(ren) aan particulieren. Volgens Den Hollander verloopt de verkoop ‘ver boven verwachting’. Hij wil in het najaar in gesprek met de restaurants.

Reageer op dit artikel